Ottar Annfelt Moe er trommisen i Gerilja. Bandet som anmelderne brått elsket unisont og uhemmet etter at debutplata "Step Up Your Games" ble gitt ut tidligere i år. Hvis du liker Beastie Boys og Megadeth vil du skjønne greia. Han digger også "Die Antwoord." Her forklarer han hvorfor han mener du burde digge det også:

Hvilket band eller artist er din nye obsession og hvordan oppdaget du de?
- Det er et vanskelig spørsmål. Jeg hører mye musikk og mye jeg synes er fett. Det er derimot sjelden at jeg gjør mer enn å bare konstatere at det var fett og rapper noen triks før jeg sjekker ut noe nytt. Totalpakka man får servert er det som er det interessante og da er det Youtube som gjelder. Sist gang jeg ble oppriktig imponert var da jeg oppdaget "Die Antwoord", men det er jo 4 år siden nå. Hvordan jeg oppdaget det? Jeg fikk det selvfølgelig anbefalt det av Alecz (i Gerilja) som alltid har "new shit" radaren på max. 24/7!

Hva er det med dette bandet/artisten som fanget din oppmerksomhet og hvorfor fortjener de din høyt verdsatte anbefalning?
- Poenget med å spille i band, slik jeg ser det, er å lage ting som er "over the top". Både musikalsk og visuelt. Die Antwoord er både en visuell konfekt og musikalsk "over the top". Hele opplegget er også litt "sårt" noe som tiltaler meg. Alt som er fett har flere lag vet dere!

Kan du beskrive musikken og plassere hva slags humør og stemning den setter deg i?
- Det er vel en outrert blanding av rave og rap. De kaller det selv for Zef. Også er de veldig gode til å sankke om at det er "next level". Aqua med høyere IQ kanskje, og da mener jeg IQ ikke EQ, Sherlock. Nei, la oss holde Aqua unna denne genistreken av et band. Jeg må si jeg blir ganske fornøyd av å høre (se) på Ninja og Yo-landi. I små doser vel å merke. Små doser fører til at serotonin nivået i hjernen min blir bortimot perfekt.

Sjekk ut Die Antwoord her!


Til slutt: Hvilken artist er du mest stolt av at har anbefalt DIN musikk?

- Jeg blir glad av alle som anbefaler musikken vår må jeg ærlig innrømme. Men når det er sagt så ble jeg veldig glad da Fenriz postet Lightning Death videoen på "band of the week" siden sin. Han er en kulturell nasjonalskatt og jeg anser ham for å ha over gjennomsnittet god oversikt musikalsk. Å få hans anerkjennelse var overraskende og tilfredsstillende. Men kanskje var det ikke så rart. Alecz og Fenriz ser ganske like ut. Jeg har vært vitne til at de har blitt forvekslet opptil flere ganger. Sist gang det skjedde var på Måkeskrik-festivalen en sen kveld i forrige uke. Vi møtte på noen italienske metalentusiaster som var helt fra seg over at "Fenriz" var i byen. De ville naturligvis ta noen bilder sammen med metalguruen. Alecz stilte selvfølgelig opp og poserte som en helt. Tipper Fenriz skal få en stri tørn med å bortforklare den pastell shortsen og bønnekjedet noen babes hang på Alecz tidligere den kvelden. For å si det sånn.