For første gang siden det sagnomsuste og utsolgte headlinershowet på Øyafestivalen i 2007 kommer pionerene innen elektronisk, industriell rock tilbake til Norge. Den 12.mai 2014 er det duket for et spektakulært show i Oslo Spektrum. Frontfiguren Trent Reznor la bandet på hylla i 2009 også ble det stille helt frem til juli i år. Da var de plutselig tilbake som headliner på en av USA's største festivaler, Lollapalooza.

"Trent Reznor's eagerly awaited return to the American stage dominated the first day of the Chicago music festival" - The Guardian

I høst fulgte de opp comebacket og kom ut med sitt åttende album kalt "Hesitation Marks" og nå får fansen endelig muligheten til å høre og se både gamle og nye låter live når bandet legger ut på Europaturnee i mai neste år.

- Jeg vet ikke om noen andre band som har lånt ut låter til Johnny Cash's legendariske American Songbook (Hurt) og samtidig får kred for å være en av de mest innflytelsesrike bandene innenfor både elektronisk musikk og industriell rock. Jeg har håpet på et Osloshow helt siden jeg hørte de var i gang igjen så nå gleder jeg meg stort til mai, sier Peer Osmundsvaag i Atomic Soul.

Nine Inch Nails blir av musikkritikerne beskrevet som heftige og melodiske på et mørkt bakteppe. På deres siste album har de tatt noen overraskende grep og blandet elektronika med funk og rock. Frontfigur Reznor har hatt en uvurderlig innflytelse på utviklingen av elektronisk musikk og anses som en av de som har revolusjonert stilarten.

Bandet slo ned som en bombe i 1989 med debuten "Pretty Hate Machine" og etter noen år i undergrunnsmusikkmiljøene ble de det første industribandet som oppnådde kommersiell suksess. Frontfigur Trent Reznor, som forøvrig er bandet eneste offisielle medlem, viste seg å å være en unik produsent og multiinstrumentalist. Han ble i tillegg 90-tallets store sexsymbol noe som ikke var noen direkte bakdel for bandet hva fanskare angår.

Nine Inch Nails har solgt over 30 millioner plater og vunnet flere Grammys. De har i tillegg til debutalbumet også gitt ut albumene The Downward Spiral (1994) og With Teeth (2005) i tillegg til en oppsiktsvekkende serie med singler som inkludere hits som "The Hand That Feeds," "Only," "Every Day Is Exactly the Same" og "Survivalism".

Billetter i salg hos Billettservice fra 29. november kl 09.00