Det er fansen som bestemmer låtene når Metallica inntar Sonisphere Oslo på Valle Hovin Stadion søndag 1.juni 2014. Som en hyllest til fansen introduserer Metallica for første gang «Metallica by Request», den ultimate interaktive Metallica-konsertopplevelsen!

Fans som kjøper billett til festivalen vil få muligheten til å stemme frem låtene som skal med på set-listen til Metallica i Oslo. Publikum gis muligheten til å sette sammen sin egen drømme-set-liste fra mer enn 30 år med låtmateriale, bestående av nesten 140 sanger. Metallicas tradisjonelle 18-sangers set-liste kommer til å inneholde 17 sanger stemt frem av fansen og 1 ny låt! Frem mot konserten kan billettkjøpere besøke www.metallica.com og se hva andre fans stemmer frem som sin drømmeliste til Metallicas konserter.

«Vi er igjen gira på å komme oss ut fra studioets fire vegger og få ny energi fra våre trofaste europeiske fans et par uker i mai og juni», sier Lars Ulrich, og tilføyer: «Det at alle våre lojale fans i tillegg får muligheten til å velge ut sangene vi skal spille, kommer til å ta opplevelsen til et nytt nivå, og lette en stor byrde av mine skuldre i og med det er jeg som pleier å skrive set-listene! »

Metallica er et av de mest innflytelsesrike og kommersielt suksessfulle rockebandene i historien. De har solgt over 110 millioner album og spilt for millioner av fans verden over. Når de til sommeren kommer til Norge spiller fansen en større rolle en noensinne, ettersom de skal bestemme set-lista.

Bandet har nylig brukt 18 måneder på å utvikle det revolusjonerende sceneshowet som vises gjennom 3D-filmen Metallica Through The Never. I filmen blandes blendende pyroteknikk og en scene spekket med unike detaljer for å fortelle historien om bandets 30-år lange karriere, som med over 24 kameraer produserer 3D-film og innovativ lydmiksing. Metallica Through The Never var den første filmen som eksklusivt ble satt opp av IMAX på kinoer i hele Nord Amerika. Filmen blir lansert på DVD, Blu-Ray, 3D Blu-Ray og Video On Demand 28. januar 2014 av Blackened Recordings.

SLAYER ER OGSÅ BEKREFTET TIL SONISPHERE OSLO 2014

Slayer kan tilskrives store deler av æren for hvordan man i dag spiller thrash-metal. Med sine dissonerende riff, høye tempo og vanvittige energi ble de umiddelbart foregangsfigurer. Deres udødelige 1986-klassiker Reign In Blood er ved siden av Metallicas Master of Puppets thrash’ens mest definerende øyeblikk, og utvilsomt en av tyngre rocks mest innflytelsesrike utgivelser noensinne. Det to ganger Grammy-vinnende bandet har solgt rundt 20 millioner plater på sin vei og aldri firt en tomme på sin musikalske integritet. Derfor regnes Slayer fremdeles som verdens største thrash-band.

Billettsalget til Sonisphere på Valle Hovin Stadion 1. juni starter tirsdag 10. desember klokken 09:00, via: www.livenation.no og www.billettservice.no.