Bergenfest er godt i gang med slipp til årets festival, og har allerede offentliggjort store navn som Franz Ferdinand og Blondie! I dag slapp festivalen to nye hardtslående navn, nemlig Uncle Acid & The Deadbeats og The Hell.

Festivalen skriver:

Uncle Acid & The Deadbeats og The Hell tilhører en ny generasjon britiske band som har tatt steget fra undergrunnen og frem i rampelyset på veldig kort tid. Det er et mildt understatement å hevde at det knyttes relativt høye forventninger til deres videre karrierevei.

Stoner doom-fenomenet Uncle Acid & the Deadbeats begynte som et gutteromsprosjekt hjemme hos K. R. Starrs i Cambridge. Verden ville det annerledes og etter at fantastiske "Blood Lust" fant veien til vinylrillene, har bandet knapt kunne se seg tilbake. Platen har fått kultstatus i doom-kretser og har måttet tåle flere re-utgivelser for å imøtekomme etterspørselen. I år kom oppfølgeren "Mind Controll", en plate som graver enda dypere ned i psykedelian. Noe som betyr mer av bandets patenterte tostemte vokallinjer, syrete melodier og gyngende Black Sabbath-inspirerte riff. Alt forbilledlig skrudd sammen etter alle 60-tallets kunster og regler.

Da må man vel også se på det som anerkjennelse fra høyeste hold når selveste Black Sabbath plukket med seg bandet på sin Europa-turné som har gått for fulle hus i vinter.
Uncle Acid & the Deadbeats har i løpet av kort tid tatt steget i fra å være et relativt ubeskrevet blad i konsertsammenheng til å bli et liveband av klasse, noe deres fantastiske opptreden på Download-festivalen sommeren 2013 bar ettertrykkelig bud om. Til sommeren ser du dem i svært passende omgivelser på Bergenhus festning.
De amerikanske metal-heltene Slipknot har fått konkurranse i britiske The Hell. I alle fall når det kommer til å fylle scenen med utagerende musikanter. Bandet teller hele tolv personer når de inviterer til konsert. Slikt blir det mye lyd av. En ganske velklingende sådan skal man dømme etter entusiastiske rapporter fra gjengens første opptredener.
The Hell er fremdeles et slags mysterium. Ingen vet helt hvem de er, men det sies at medlemmene har røtter i etablerte og mindre etablerte hardcore-band fra den britiske scenen.

Så langt har de kun gitt ut et album, "You're Listening to the Hell". Platen har de lagt ut på nettet for gratis nedlastning. Musikalsk har bandet kokt i hop et frådende brygg av like bestanddeler punk, hardcore og death metal, toppet med sleivete og humoristiske tekster. Bandet gjør alt selv, både når det gjelder utgivelser, management og promotering.
I vinter reiser de rundt som support for tidligere Slipknot-trommis Joey Jordisons Scar the Martyr. Til sommeren har du selv sjansen til å oppleve dette metal-fyrverkeriet under Bergenfest.Bergensfest går av stabelen 11.-15. juni.

Les mer på Bergenfest.no