Få norske band de siste 20 årene har nytt samme nivå av kritikerros og respekt fra sine kollegaer som Kåre & The Cavemen. Da de dukket opp som husband på Anne Kat. Hærlands «Direkte Lykke» på NRK på midten av 90-tallet, var det litt som om en ny æra hadde startet i norsk rock.

Deres referansetunge og elegante instrumentalrock ble backet opp av en herlig arroganse i intervjuer, og mens de eksisterte fantes det knapt et kulere band enn Kåre & The Cavemen i kongeriket.

Underveis på ferden sluttet trommeslager Kåre, bandet bytttet navn til Euroboys og frontfigur Knut Schreiner begynte å synge. Uttrykket endret seg gradvis mer mot garasjerock, og senere vestkyst-orientert softrock på deres foreløpig siste studioutgivelse «Soft Focus».

I 2009 gjorde bandet en unik reunion-konsert på Øyafestivalen til stor jubel, og 5 år senere kommer altså et av våre aller beste band noensinne til Malakoff 2014. Med samme fabelaktige original-lineup som den gang, må vite.

Festivalsjef Arnt-Ivar Naustdal er naturlig nok særs fornøyd med at Kåre & The Cavemen tar turen til Eid.

- Det er storveis å få et av norsk rocks mest eksklusive og karismatiske band til Malakoff. Vi satser på sol, sommer og herlig surfrock på MR 2014, sier Naustdal.



I forrige uke ble det også klart at Sivert Høyem og Oslo Ess er klare for Malakoff til sommeren. Dermed ser foreløpig artist-lineup slik ut i skrivende stund:

The Bronx (US)
Hedvig Mollestad Trio
Karpe Diem
Kåre & The Cavemen
Monica Heldal
Oslo Ess
Opeth (S)
Sivert Høyem
Skambankt
Stein Torleif Bjella