Øyafestivalen fortsetter å føye til en allerede fyldig festivalplakat, og lover et nytt headliner-slipp i løpet av uka.


NENEH CHERRY (SE)

Neneh Cherry har akkurat gitt ut det kritikerroste og Four Tet-produserte albumet Blank Project på den norske kvalitetslabelen Smalltown Supersound. Dette er hennes første soloalbum siden 1996 og inneholder en duett med Øya-aktuelle Robyn. På skiva har Neneh Cherry samarbeidet med elektronikaduoen RocketNumberNine, som hun skal dele scene med under Øya-konserten sin.

SHARON VAN ETTEN (US)

Sharon Van Etten fikk et gjennombrudd med skiva Tramp for to år siden. I slutten av mai skal hun vise at hun har mye mer å by på, med oppfølgeren Are We There?. Lørdag 9. august står hun på scena i Tøyenparken under Øyafestivalen. På den kommende skiva har hun gjort det aller meste på egenhånd, men det dukker opp gjestemusikere fra band som Shearwater og Lower Dens. Vi veit det er mange som er spente på nytt materiale fra denne fantastiske låtskriveren og artisten.

LULU JAMES (UK)

De siste par årene har Lulu James opplevd økende oppmerksomhet for sine EP- og singelutgivelser, og i disse dager arbeider hun med debutalbumet. James blander kjølig elektro med varm soul. Sjøl kaller hun det for «21st century soul». Pitchfork mener at hun «is finding ways to break down barriers between dance, soul and R&B, retro and futurist, pop and avant-garde».Foto: kim hiorthøy