For ti år siden fikk danske Volbeat platekontrakt etter å ha solgt tusen eksemplarer av en demo. I fjor solgte de ut Oslo Spektrum 3 måneder før konserten. I sommer headliner de Norges største rockefestival Tons of Rock.

"Volbeat er noe av det råeste vi har innen sjangeren idag, og det beviste de så til de grader når de spilte i Oslo Spektrum sist, så det skal bli fett å få se ute på festival til sommeren", sier Peer Osmundsvaag fra Atomic Soul.

Historien om Michael Poulsen og hans Volbeat kunne like gjerne vært skrevet av deres landsmann HC Andersen, for det er et moderne rockeeventyr man har kunnet bevitne i tiåret som har gått. Etter det kommersielle gjennombruddet med sitt andre album "Rock the Rebel/Metal the Devil" har Volbeat opptrådt for millioner av mennesker, vunnet utallige priser både i og utenfor Danmark, og blitt tatt inn i varmen av legender som Metallica, Mercyful Fate, Napalm Death og Kreator.

For Norges del har Volbeat gått en seiersgang fra scener som John Dee og Betong til et utsolgt Oslo Spektrum og nå altså Fredriksten Festning. Alle fans av danskenes blanding av Elvis, Johnny Cash og heavy metal har en ordentlig festaften i vente når hitlåter som Sad Man's Tongue, Fallen og The Garden's Tale runger utover Halden. Konserten er eksklusiv for Norge for 2014.

Tons of Rock har utvidet festivalen med en dag og er 19.-21. juni.