Ain't No Love (In This City No More) er første singel fra El Cueros kommende album. Låten er også bandets bidrag i årets Melodi Grand Prix.

Fortell litt om låta.

- Da NRK kontakta oss og spurte om vi ville delta i MGP, var vi godt igang med å skrive låter til det kommende El Cuero-albumet, og vi valgte ganske enkelt den låta som var mest ferdig, og som vi følte ville representere oss som det rockebandet vi er. Det var klart fra starten av at vi ikke ville stille med en typisk lett MGP-feelgood, gladlåt, men heller bruke muligheten til å presentere noe med litt mer tyngde, og teksten dealer da også med noe som ligger meg på hjertet om dagen, at jeg føler samfunnet blir kaldere og at vi isolerer oss mer og mer for hverandre av frykt for det som kan føles fremmed og ukjent. Jeg merker det sjøl når jeg kommer til Oslo, at jeg f.eks. er mer bekymra for at personen som sitter ved siden av meg på trikken skal rane meg, enn det at han faktisk kan være en ålreit fyr, sier vokalist Brynjar Takle Ohr til Musikknyheter.no


Mange etablerte artister takker nei til MGP fordi de ikke mener det er noe for dem. Hadde dere noen betenkeligheter med å stille opp?

- I midten av desember ramla det inn en mail fra NRK, hvor de forsiktig ymta frampå om ikke vi kunne vurdere og kanskje se på muligheten for å eventuelt tenke på om vi ville snakke om å KANSKJE være med i årets MGP. Etter å ha samla oss etter sjokket, sjekka vi hvordan opplegget var og hva vi kunne forvente oss, og etter litt diskusjoner internt, bestemte vi oss for å si ja! NRK fikk ikke høre en tone av låta før deadline 20. januar, og har heller ikke hatt noe de skulle ha sagt i forhold til type låt, tekst osv. Vi har vært jævlig strenge og har 100% kontroll på alt som skjer, alle presentasjoner, videoklipp, lys, fremføring osv. Alt dette bestemmer vi, og ikke noe blir gjort uten at vi har hatt en finger med i spillet. Det er viktig at folk skal få se det El Cuero de kjenner og at dette er noe både de og oss kan stå inne for, for det er klart at MGP tradisjonelt ikke akkurat er det kuleste et rockeband kan være med på. Men, hvor ofte får vi sjansen til å presentere en kick ass rockelåt i beste sendetid på Norges største tv-show? Og det var nok nettopp det som gjorde at vi endte opp med å takke ja. Også er det jo alltid fett å spille i Spektrum da, sier Brynjar med et smil.

- Så da faller vi ned på fem minutter primetime-tv hvor vi blir fremstilt akkurat slik vi selv vil. Så selv om MGP-paraplyen er ganske møkkete har ihvertfall vi sørga for å få det som vi ville. El Cuero vil framstå 100% som det bandet dere kjenner fra før. Og NRK har vært utrolig hyggelige og proffe på akkurat dette, og skjønt vår side av saken veldig godt. Vi, som mange andre, vil ha mer rock på norsk tv. Og dette er altså en slik mulighet, føyer trommis Håvard til.


Hvordan går det med det nye albumet?

- Etter å ha jobba med live-skiva som kom ut i fjor (El Cuero's Justice LIVE!), og å få lyden av bare oss fire, med forsterkere på full guffe og trommer som blir banka i filler, fikk vi jævlig lyst til å gå tilbake til den energien og litt det soundet som vi hadde på de første skivene våre. Produsent denne gang er Bjarte Lund Rolland fra Kvelertak, og han var også veldig ivrig på at det skal være skittent og litt galskap igjen, spille live i studio og sånne ting. Vi spiller inn i Parachute Studio i Oslo, noe som passer bra, siden rommet der oppe er ganske stort, og da funker det fint å sette opp alt stæsjet der inne og bare dundre på. Når det gjelder Ain't No Love (In This City No More), så er jeg sikker på at resten av skiva vil få et litt mer rufsete preg, men som låt er den nok ganske representativ for den retningen det kommende albumet vil få.

- Vi kommer til å gjøre flere mindre sesjoner utover våren og sommeren og spille inn låter etterhvert som vi skriver dem, og bare ta oss god tid. Jeg gleder meg ihvertfall sinnsykt mye til å gå i studio igjen, og stemninga i El Cuero er på topp om dagen, avslutter Brynjar.