21. mars foreligger det femte albumet fra sørvestlandets indiejuvel, I Was A King. I en årrekke har de vært et varmt bankende hjerte i norsk musikk, sikre leverandører av perfekt pop og sonisk lykke. Anført av Anne Lise Frøkedal fra Etne og Frode Strømstad fra Eigersund har de kommet med smittende melodistyrke og rike harmonier. Formelen har vært en klassisk four-piece-tilnærming til musikken, og et klart slektskap til band som The Byrds, Teenage Fanclub eller My Bloody Valentine. Det har aldri vært noen tvil: Et nytt album fra I Was A King har betydd glede for sansene.

I Was A King er et merittert band. De har høstet strålende kritikker, såvel utenlands som her hjemme, og kan skilte med flere Spellemann-nominasjoner og listeplasseringer. Bandet har oppsiktsvekkende venner, de har samarbeidet med internasjonale størrelser som Sufjan Stevens, Robyn Hitchcock og Norman Blake (Teenage Fanclub).

Nå er det nye tider for I Was A King. Et overraskende og dynamisk album står for tur, hvor bandet viser vilje til å utfordre seg selv. Isle Of Yours er bandets mest ambisiøse utgivelse, deres beste og mest varierte. Den landlige nostalgien og drømmende gleden er supplert med et urbant, syntetisk mørke og en illusjonsløs sorg. Uttrykket er vitalisert med tangenter og elektronikk, og denne gang vies Anne Lise Frøkedals uimotståelige stemme større plass.

På den himmelske balladen "Pet Cemetery" får hun stå helt alene med et vakkert piano-arrangement og strykere, og på den sørgelige midtempo-killeren "One Of Us" er stemmen hennes som et ensomt lys i en elektronisk kirke. Slik har ingen hørt I Was A King før; farlig nær ilden og helt nær menneskelivet, skriver Tore Renberg i presseskrivet. Og vi kunne ikke vært mer enig.

Dette sier bandet selv om tilblivelsen av Isle Of Yours:

"Isle Of Yours ble til en merkelig høst da skyggene i Oslo føltes ekstra lange og uforutsigbare. Hverdagen slo sprekker, allianser ble brutt, venner flyktet fra byen og vi klamret oss til en fremmed som lå halvveis utenfor en bro. Da vi satte sammen bitene på nytt, ble det sånn som dette, sorg og latter blandet med skrekk, kjærlighet og selvironi."

Isle Of Yours ble spilt inn høsten 2013 i Oslo Klang med briten Jimmy Robertson bak spakene. Platen er produsert av Strømstad og Frøkedal. Foruten de to frontfigurene, består besetningen av Ole Reidar Gudmestad på bass og Bill Rieflin på trommer.Dagen før albumslipp, altså 20. mars, blir det konsert med ny musikk og forhåndssalg av plater på Pokalen. Vi har noen gjesteliste-plasser som kan bli dine. Men først må du svare på dette spørsmålet.

Nevn to andre andre band trommis Bill Rieflin har spilt med tidligere

Send ditt svar med navn og nummer til post @ musikknyheter.no