Scott Asheton var med å starte The Stooges sammen med Iggy Pop i 1967, og har vært med på alle albumene siden den selvtitulerte debuten i 1969.

Iggy Pop skriver følgende på sin Facebook-side søndag.

- Min kjære venn Scott Asheton gikk bort i går kveld.
Scott var en fantastisk artist, jeg har aldri hørt noen spille trommer med mer mening enn Scott Asheton. Han var som en bror. Han og Ron har lagt igjen en stor arv til verden.

Asheton-familien har alltid vært, og vil fortsette å være en andre familie for meg.

Mine tanker går til hans søster Kathy, hans kone Kiz, og han datter Leanna, som var lyset i hans liv.

Iggy pop.


The Stooges var et amerikansk rockeband fra Detroit. Deres musikk var støyete, energisk og ganske usofistikert, og deres musikkstil blir regnet som en forløper til punk. The Stooges oppnådde aldri den helt store suksessen i sin samtid, men blir regnet som et av rockens mest innflytelsesrike band, og har blant annet vært inspirasjonskilde for band som New York Dolls, Ramones, Soundgarden og Sonic Youth.

The Stooges ble grunnlagt i 1967 av James Osterberg (som tok artistnavnet «Iggy Stooge», og senere «Iggy Pop»), sammen med brødrene Ron og Scott Asheton på henholdsvis gitar og trommer, og Dave Alexander på bass. Bandet ble kjent for sine ville sceneshow, hvor Iggy kunne finne på å smøre seg inn med blod eller peanøttsmør, skjære seg opp med glass eller hoppe ut blant publikum.
I 1968 fikk bandet platekontrakt, og de ga ut sitt første album The Stooges året etter. Deres neste album Fun House ble gitt ut i 1970. På dette tidspunktet slet samtlige medlemmer, og Iggy spesielt, med tungt narkotikamisbruk. Alexander forlot bandet samme år, og ble erstattet av gitaristen James Williamson, mens Ron Asheton overtok bassen. Året etter ble Stooges oppløst.

I 1972 hadde Iggy fått narkotikamisbruket under kontroll, og ble kjent med David Bowie – og med Bowies hjelp ble Stooges gjenforent og ga ut sin tredje plate Raw Power i 1973, nå under navnet Iggy & The Stooges. Til tross for at Bowie hadde produsert platen, ble heller ikke denne platen noen suksess salgsmessig da den kom ut.

I 2003 ble bandet gjenforent igjen og har spilt flere konserter i Norge siden da med ulike besetninger.