Buktafestivalen i Tromsø fortsetter bandslipp-bonanzaen, og kan denne uken avsløre at de legendariske über-rockerne i THE JON SPENCER BLUES EXPLOSION er klar for Buktafestivalen til sommeren.

Forvent en skikkelig svett og eksplosiv begivenhet når The Jon Spencer Blues Explosion går på scenen i Bukta til sommeren. Bandet har i over 20 år vært trofaste leverandører av noe av det råeste fra den alternative rockescenen. Vokalist, frontmann og coolheten selv, Jon Spencer, har nærmest opparbeidet seg legendestatus innenfor sitt miljø og vil definitivt være et sentralt navn når rockehistorien skal oppsummeres. Bandet blander vilt og uhemmet fra hylla bestående av punk, garasjerock, rockabilly, soul, funk og country og alt tonesatt med bandets karakteristiske bluesy twang.

Siden oppstart i 1991 har de gitt oss catchy riff, superkule grooves, sexy låter, og utvist en villskap som få andre band kan skilte med. Likevel kan de sies å ha inspirert band som The Black Keys, Yeah Yeah Yeahs og The White Stripes, for å nevne noen. Jon Spencer er også kjent fra rockabilly-orkesteret Heavy Trash, i tillegg til at han har bakgrunn fra bandene Pussy Galore og Boss Hog, og har samarbeidet med artister som Beastie Boys, Solomon Burke og RL Burnside, skrive festivalen i pressemeldingen.

- Etter at Egon Holstad truet meg med juling og tvang meg til å kjøpe den fabelaktige Acme i 1998 har jeg vært dypt fascinert av den råskapen og energien som TJSBX representerer. Dette gleder jeg meg helt vilt til! Forteller en strålende fornøyd festivalsjef, Lasse Lauritz Pettersen.