Øya-plakaten fylles opp utover våren og i dag legger festivalen til tre aktuelle norske navn. Skambankt har nettopp vist at de er blant landets ypperste rockeband med skiva Sirene, som gikk rett til nummer en på albumlista. De fortjener en plass i årets fantastiske festivalprogram i Tøyenparken. Det gjør også nykommerne Comet Kid og Aurora Aksnes, to navn som på hvert sitt vis har trollbundet publikum på norske klubbscener. Nå er de klare for et stort publikum på Øya.


Skambankt har i år bevist at de hører hjemme i norsk rocks elitedivisjon. Etter å ha hatt flere album inne på topp ti, tok de i 2014 førsteplassen på den norske salgslista med skiva Sirene. Siden debuten i 2004 har de levert breibeint, beinhard rock. Det er spor av grovkorna pønk, befriende allsangsrock og real tungrock i Skambankts musikk. Dagbladet mente ved utgivelsen av Sirene at «om du er glad i klassisk rock med litt attåt, er det bare å handle».
Med Comet Kid ser det ut til at det bygges opp en stor, ny konsertattraksjon i hovedstaden. Bandets egenartede type folkrock fyller lokaler med brede glis og godt humør. De har ikke engang holdt på i halvannet år, men har allerede mange lojale fans. De fire medlemmene storkoser seg på scena og det smitter til de grader over på publikum. Deres uhøytidelige bevegelser mellom melankoli og gledespreding imponerer stadig flere.Aurora Aksnes er en ung artist som virkelig har imponert Øya-kontoret i vinter. Hun er en låtskriver og sanger fra Os utenfor Bergen som viser at det fortsatt spirer og gror voldsomt i musikklivet på Vestlandet. 17-åringens stødige, enkle arrangementer og deilige, melankolske melodier lover godt for en karriere vi har lyst til å følge langt inn i framtida.Foto Comet Kid: Renate Madsen