Bergenfest er i ferd med å spikre de siste navnene til årets festival, og i dag ble lørdagsprogrammet bekreftet komplett med Blood Command, I Was A King, og Danielson!

Festivalen skriver om artistene:

Blood Command

Det er ikke alltid man trenger å vende nesen mot utlandet om man skal finne rock av internasjonalt kaliber. Noen ganger holder det å ta noen tråkk inn i Bergens bakgater. Her har det lenge vært et gryende punk- og hardcore-miljø som har ligget og ulmet. Blood Command steg opp fra asken av Jeroan Drive og har siden debut-EP'en "Five Inches of a Car Accident" holdt en hard hånd på rattet ut mot den store verden.

Det sagnomsuste nettstedet Metal Sucks skriver blant annet:
"In reality, where only good jamz matter, Blood Command is fucking awesome! Moreover, their type of fucking awesome shit is needed right now: Their forebears At The Drive-In and Refused have been flogging their dead horses of late, but BC’s equine team is lean and fresh-legged and can corner at top speed; plus, their new record Funeral Beach is a healing balm for those of us lamenting the sudden crapification and demise of Pretty Girls Make Graves."

Gjennombruddet kom med andreplaten "Funeral Beach" og kometsingelen "High Five For Life". Sangen lå på P3s A-liste i lange tider og fikk også mye spilletid på britisk radio, noe som også gjorde at gjengen fikk sparket opp mange dører i et av verdens viktigste musikkmarked.

Blood Command har ikke latt sjansen gå fra seg. Skriveriene forteller om elleville klubbkonserter og heftige festivalopptredener, hvor blant annet en forrykende opptreden under fjorårets Download-festival er sentral.
Med sin utømmelige energi og slående meloditeft har Blood Command skaffet seg en tilhengerskare over hele Europa. Det har ikke gått upåaktet hen hos andre toneangivende rockeband. I 2012 tok walisiske Biffy Clyro bergenserne under vingene og la ut på tokt nedover kontinentet.
Intens turnering har utvilsomt gitt avkastning. Til sommeren får du muligheten til å dømme selv. Det blir hardt, svett og voldsomt.I Was A King

Det er flere som nevner Teenage Fanclub som et musikalsk kompass når man snakker om det bejublede kollektivet I Was a King. Kanskje ikke så rart, Norman Blake, også kjent som vokalist og gitarist i nevnte band, sto sammen med Robyn Hitchcock ved roret da bandet spilte inn "You Love it Here". En plate som for alvor satte IWAK på musikkartet. Det handlet om country rock og shoegaze, sauset sammen med lekre vokalharmonier og distinkte gitarmelodier.

Trioen har holdt på den gode tanken og den rykende ferske oppfølgeren, "Isle of Yours", har begeistret de fleste som har kommet i dens vei. Blant annet lar VGs anmelder, Morten Ståle Nilsen seg imponere for nå nedlagte Harrys Gym-vokalist Anne Lise Frøkedals stadig større plass i lydbildet:

"Anne Lise Frøkedals «barokkpop»-elegante sanger synes å være alene i, eller på vei ut av, en staselig villa på Bygdøy. Det er noe forlorent aristokratisk ved de orkestrerte bidragene hennes. (Tittelkuttet låner den dunkle sensualiteten fra Airs «Playground Love»). Synger med engelsk aksent gjør hun også. Kontrastene de to frontfigurene imellom, gir platen en interessant dynamikk. «Isle Of Yours» kan være det mest varige IWAK-albumet."

I konsertsammenheng har gjengen vist at det eksisterer en slags suggererende kjemi mellom medlemmene som igjen gir musikken en helt særegen aura. Den er ganske innbydende.Danielson

Daniel Smiths første konsert med Danielson's Famile var en del av et større kunstprosjekt han gjorde ved kunstskolen Rutgers University 21. april 1994. Den eksentriske artisten har siden den tid hatt mange navnehatter på hodet, men kommer til Bergenfest som Danielson. Anledningen er reutgivelsen av albumtroikaen "A Prayer For Every Hour", "Fetch the Compass Kids" og "Ships" på dagen tyve år etter den famøse utstillingen.

Mannen med den karakteristiske falsetten er kjent for sine alternative scenegevanter. Blant annet har han udødeliggjort et kostyme som skal forestille et frukttre, hvor fruktene representerer den hellige ånd. Det kommer derfor ikke som en stor overraskelse at folk trekker paralleller til andre alternative artister som Captain Beefhart og Syd Barret når de omtaler amerikaneren.

På "Ships" jobbet Danielson blant annet med Sufjan Stevens, Deerhoof og Serena Maneesh. Emil Nikolaisen fra sistnevnte gruppe, Ole J. Åleskjær fra Loch Ness Mouse og I Was A King-vokalist og gitarist Frode Strømstad utgjør livebandet til Danielson når de kommer til Bergen til sommeren.
Det blir garantert en fargesprakende forestilling musikalsk og visuelt.Bergenfest går av stabelen 11. - 15. juni.

Bergenfest.no