Röyksopp og Robyn annonserer i dag sitt kommende minialbum Do It Again, som slippes den 26. mai. Første singel er «Do It Again» som vil være tilgjengelig allerede den 28.april.

Utgivelsen er en introduksjon til et kommende Röyksopp-album som slippes senere i 2014 og vil inneholde to av sporene fra Do It Again. Sist uke ble Do It Again-turnéen offentliggjort, og den omtales allerede som en av de mest spennende sommerturnéene i 2014. Den starter på Sonar-festivalen i Spania 13. juni, og inkluderer blant annet å headline BBC Radio 6-scenen på Latitude den 19. juli – og høydepunktet for deres norske fans, Øyafestivalen i august.

Röyksopp og Robyn offentliggjør i dag en smakebit på låten «Monument», første spor på kommende minialbum via denne traileren:- Dette fem spors minialbumet er manifesteringen av synergien mellom Robyn og oss selv. Vårt mål har vært et variert men helhetlig og solid musikalsk prosjekt, hvor kunst og musikk regjerer side om side. (Röyksopp)

Röyksopp og Robyn har gjort suksess sammen tidligere, og har hatt et ønske om å gjenskape noe av magien de har hatt på «The Girl And The Robot» som var en av låtene på Röyksopp-albumet Junior fra 2009, og «None of Dem» fra Robyns Body Talk i 2010. Den kommende og etterlengtede utgivelsen tar disse høyt verdsatte samarbeidene til et nytt nivå.

- Dette høres ikke ut som Röyksopp featuring Robyn eller Robyn produsert av Röyksopp, det er noe helt eget. Ordet «samarbeid» har aldri vært mer velegnet i musikksammenheng. (Röyksopp)

- Svein, Torbjørn og jeg startet å jobbe med ny musikk i starten av 2013. Jeg har reist mye frem og tilbake til Bergen for å spille inn og skrive med dem, helt til nå nylig. Å samarbeide med Svein og Torbjørn er noe jeg setter stor pris på. Da vi begynte å jobbe igjen merket vi ganske fort at vi følte oss som et band – at det ikke ville bli låter til den ene eller andres album. Så du kan egentlig si vi slipper denne musikken som et band. (Robyn)

Minialbumet representerer den perfekte sammensetningen av tre av de mest originale hodene i vår musikkverden. «Monument» som du kan høre i traileren er den første låten noensinne hvor trioen har skrevet teksten sammen. En svært viktig del av albumet –et ti minutter langt anthem – inspirert av en skulptur laget av Juliana Cerqueira Leite, som ga Robyn en «sterk fysisk opplevelse av hva det handler om å definere seg selv, stå for noe og finne ut hvem du er».

«Do it Again» er første singel ut, og noe trioen kaller en «utilsiktet» poplåt som ble skrevet på nattestid etter en bytur i Bergen. Det er en uanstrengt oppløftende og fengende elektropoplåt, som først og fremst var ment som et rave-inspirert tilbakeblikk.

En av de første låtene som ble laget heter «Every Little Thing», minialbumets hjerteskjærende elektroballade – som kan minne om den dansbare melankolien Robyn serverte oss via for eksempel «Dancing On My Own» og «Hang With Me» i 2010.

Ellers inneholder albumet house-bangeren «Say it» som er skreddersydd for klubb, hvor Robyn synger duett med noe(n) som kan tolkes best som en brunstig robot. På den andre siden av skalaen finnes «Inside The Idle Hour Club», hvor Robyns vokal er brukt til å skape et saktegående, dypt og intenst lydbilde.

Do it Again er ikke bare overbevisende takket være sin personlighet og egenart, men fordi dette er uforutsigbart og nyskapende, skriver Warner i pressemeldingen.

Tracklisting:

1. Monument
2. Sayit
3. Do It Again
4. Every Little Thing
5. Inside The Idle Hour Club

‘Do It Again’ datoer:

June 13 Sonar Festival (Spain)
June 14 Northside Festival (Denmark)
June 26 Marymoor Park (Seattle, WA, US)
June 28 Bill Graham Civic Auditorium (San Francisco, CA, US)
June 29 Hollywood Bowl (Los Angeles, CA, US)
July 18 Melt Festival (Germany)
July 19 Latitude Festival (UK)
August 8 Øya Festival (Norway)
August 9 Way Out West Festival (Sweden)
August 15 Pukkelpop (Belgium)
August 20 Pier 97 (New York, NY, US)
August 21 Wolftrap (Washington, DC, US)
August 22 HB Pavilion (Boston, MA, US)

Foto: Stian Andersen