De britiske regissørene Richard Knights og Gary Reynolds fra Native Weapon Films har brukt de siste fire årene på å lage en omfattende dokumentar om den avdøde norske artisten St. Thomas (Thomas Hansen).

Før hans tragiske død i 2007, var Thomas Hansen en av de mest originale og smertefullt ærlige stemmene i moderne musikk. Hjemsøkt av de lammened effektene av psykiske problemer, var hans musikk, både munter og melankolsk, inderlig oppriktig, og en åpen invitasjon inn til verdenen til et unikt talent og en ofte plaget artist.

Filmet med fri tilgang til arkiver av musikk som aldri er sluppet og intervjuer musikerne, vennene og familien som sto ham nærmest, er "Burn The Place You Hide" den første dokumentaren som virkelig dekker det spektakulære livet til Thomas Hansen.

Nå er dokumentaren snart klar, men et lite stykke finansiering gjenstår for å få på plass det siste av produksjon og lisensiering. Derfor er det nå satt i gang en kickstarter-kampanje, hvor både bransje og publikum kan donere et valgfritt beløp for å støtte prosjektet. Som takk for hjelpen vil man - avhengig av hvor stort beløp man donerer - bli premiert med alt fra HD-kvalitets desktop wallpaper, til gratis streaming av filmen, zippo lighter, t-skjorter, og til og med tittelen Executive Produser i rulleteksten til filmen.

picture

Teamet trenger minst £5000 (i overkant av 50 000,- NOK) for å kunne fulllføre prosjektet, og har med 28 dager igjen av kampanjen hittil fått inn £2920.

Som en ekstra liten teaser vil de også gjennom kampanjeperioden legge ut gamle demoer som aldri tidligere er hørt som streaming på hjemmesiden, først ute er Yesterday's Bread is Still Fresh fra 2007.

Native Weapon Films håper å ha filmen klar til lansering ved filmfestivalene i Bergen og Oslo i oktober.

Se traileren her:

Burn the Place you Hide - A Film about St Thomas from Burn The Place You Hide on Vimeo.