"Det helt enormt eksentriske ekteparet Brett og Rennie Sparks står bak den forlengst bejublede duoen The Handsome Family. Bandet har eksistert siden første halvdel av nittitallet, og de har allerede en bråte singler og hele ti studioskiver på samvittigheten (pluss flere live- og samleskiver). Med en blanding av folk og country, og låter av et helt eksepsjonelt høyt nivå, har de bare opparbeidet seg et større og større publikum både i sitt hjemland USA og her i Europa. Og det er ikke så rart, for musikken deres treffer utrolig bredt.

Duoen var sentrale i den glimrende sørstats- og Jim White-dokumentaren «Searching For The Wrong-eyed Jesus» (2003), et kompliment fra øverste hylle. Og som om ikke dét var nok, var det nettopp The Handsome Family-låten «Far From Any Road» som ble valgt til å fronte hver eneste episode av HBO sin helt nye og ellevilt bra serie «True Detective», noe som umiddelbart skaffet dem en bråte nye fans på begge sider av Atlanteren, og som har gitt dem syvsifrede visninger på YouTube og et utall strømminger på Spotify og WiMP.

Som et slags Lee & Nancy/Cave&Kylie på syre, flekker de ut en bråte med morderballer, hvis tekster er så fullstappa av morbide tekster og finurlige historier at det er en fryd. Når de i tillegg har en helt fantastisk vokalbrytning mellom Bretts sjarkmotorsdype barytonvokal og Rennies uskyldsrene fløyelssteme, kan det rett og slett ikke gå gærent. På ei scene tar de dessuten det hele opp en dimensjon, ikke minst på grunn av supersensuelle Rennies ukronede talent som den absolutt morsomste kvinnen i verden. Herre vår hatt, så morsom, og knallhard hun er. At nesten samtlige poeng går ut på å drite ut ektemann og bandkollega ved sin side er jo ikke vårt problem heller. Girl power!

En sjelden gang føles det som om verden er rettferdig og – for en stakket stund – i vater."

Lille Ole Bull, Bergen 14. oktober
JOhn DEE, Oslo 16. oktober



Tekst: Egon Holstad

Foto: Jason Creps