De danske yndlingene Mew, hitmakerene i Team Me og livefavorittene i majestetiske Seigmen er første artistpakke fra Malakoff 2015. Mens Skral Festival, som går av stabelen 14. og 15. juli neste år, kan også by på Mew på årets plakat.

Pressemelding fra Malakoff:

Malakoff 2014 var uten tvil den beste og heftigste i festivalens historie. Malakoff var utsolgt for andre året på rad, med sydenstemning i bygda, en heftig lineup, 22000 besøkende og 5000 glade ungdommer på festivalcamp. Alle fikk oppleve Malakoff på sitt beste - en bygdeurban festivalopplevelse i verdensklasse.

Men Malakoff ser forventningsfullt frem mot sommeren 2015, og festivalsjef Arnt-Ivar Naustdal er veldig fornøyd med årets første artistslipp.

- Alle de tre artistene i dette første slippet vil produsere strålende festivalopplevelser. Å få oppleve Seigmen avslutte på amfiscenen en av dagene blir rått, sier Naustdal.

MEW
Vi i Malakoff er mildt sagt stolte av å plassere en internasjonal godbit øverst på plakaten til neste års festival. Danske Mew er endelig tilbake, og kommer til Nordfjordeid etter å blant annet å ha headlinet selveste Roskilde.

2015 ser ut til å bli et stort år for Mew, med konserter i storformatet i mange europeiske land. Et av Europas beste band og et av de mest etterlengtede comebacks for 2015 er på vei til oss, og forvent stor kunst fra våre revitaliserte danske helter, inkludert låter fra det kommende albumet som det også knyttes store forventninger til.

Nylig var det elektrisk stemning på Vulkan Arena da Mew gjorde sin første Oslo-konsert på veldig lenge. Gledelig var det også for fansen som har vært med siden gjennombruddet for 11 år siden, at originalbassist Johan Wohlert som har vært ute siden 2006 var i besetningen.

SEIGMEN
Vi var flinke på 90-tallet her til lands. Nesten hver eneste storby i Norge hadde et rockeband som hadde hele landet som sin lekegrind; deLillos fra Oslo, DumDum Boys fra Trondheim, Pogo Pops fra Bergen og The September When fra Stavanger. De tøffeste kom fra Tønsberg.

For etter at den tradisjonelle hardrocken forsvant brutalt da 80- ble til 90-tallet, gikk flere av oss rocketilhengere litt inn i mørket og hørte på Nine Inch Nails, Tool og Marilyn Manson. Plutselig var det også noen fra Norge som kledde skinnbukser like godt som Trent Reznor.

Nå er det midlertid gode tider for Seigmen-fansen. Det har nemlig blitt annonsert at det kommer ny musikk fra våre gamle helter, og vi er svært stolte og lykkelige over at Malakoff-publikummet får høre ferskvare fra Seigmen i 2015. Dermed er det også på tide at rockefansen på Malakoff for alvor finner frem skinnbuksene igjen når et av Norges beste liveband gjennom tidene tar turen. Seigmen tar oss nok med til «Metropolis» nok en gang, når de avslutter kvelden på amfiscenen.

Rydd plass i historieboka og gled dere, kjære Malakoff. Dette blir massivt, monumentalt og ikke minst stor stas!

TEAM ME
Da Elverum-bandet Team Me platedebuterte i 2011 rangerte flere norske aviser albumet deres «To The Treetops!» som den beste norske popdebuten noensinne.Team Me sin suksess med det første albumet nådde dermed fort høyden til norske tretopper. Den lekre og fengende, men likefullt innfløkte indiepopen fant også veien ut til Europa og over dammen til USA. En slik opptur med slike skussmål blir det fort Spellemannspris av, og den unge gjengen kunne fortjent hente harpen for Beste popgruppe for debutalbumet sitt.

I år kom endelig oppfølgeren, og med «Blind As Night» har bandet fra Hedmark nok en gang laget smart indiepop som er perfekt å fordøye i festivalsolen. For ordens skyld er altså Team Me sin kometkarriere fremdeles i tretoppene, og de løftet taket på Rockefeller i Oslo for ikke lenge siden. Gode sjanser for at de skal få tretoppene på Malakoff til å vaie også da, skulle vi tro.