Elverumsbandet Team Me har lenge vært kjent som et av Norges beste liveband. Slikt er nødt til å spre seg også uten for landets grenser, og Storbritannia er et av stedene som en god stund har vært klar over nordmennenes potensiale.

I sommer spilte Team Me flere festivalkonserter hos våre naboer i vest, bandets Uno Møller Christiansen forteller at ikke alle festivalopplevelsene var like fine:

- Noen [var] egentlig helt krise-festivaler, og andre veldig bra. Litt varierende festivalopplegg, men det er det jo forsåvidt i alle land. Der det faktisk har kommet folk for å se oss har det vært topp stemning. Så virker som vi treffer en del folk borti der, hvis vi først får sjansen til å spille for folk. Sikkert en del som lurer på hva i H... dette er for noe også men.

Til tross for litt forskjellige erfaringer har bandet oppnådd svært gode kritikker fra britiske blogger og presse. http://www.efestivals.co.uk/festivals/kendalcalling/2014/review-sunday.shtml eFestivals omtalte bandets opptreden på Kendal Calling som “Joyful and wonderful”, og spør “what's not to like?”.

Siden sommerens festivaljobber har bandet sluppet sitt nye album Blind As Night med påfølgende norgesturné, og i november var det nettopp England sin tur til å få oppleve det nye albumet live. Selve skiva slippes ikke der før over nyttår, men det hindret ikke sekstetten i å holde en album launch-konsert på Londons The Lexington i forrige uke.

Foran et stappfullt lokale serverte de det nye albumet i sin helhet – dog med litt annerledes rekkefølge enn på plata – samt noen “golden oldies”. Med et forenklet oppsett av sin vanlige scenedekor og Blind As Nights stemningsfulle lyssetting, fikk publikum servert Team Me i en enkel, men fullstendig utgave. Og responsen manglet ikke, det var dansing, allsang og svært god kontakt mellom band og de fremmøtte.

picture

Noe av backingvokalen manglet de første par låtene, noe som gjorde det vanskelig å høre den fulle rekkevidden av Team Mes fyldige sound, men dette ble heldigvis raskt rettet opp i. The Lexington-publikummet besto av både fans, musikkbransje og “uinnvidde”, – og mange av de som var der var allerede fullt oppdatert på alt av nye tekster og låter. Uno Møller Christiansen forteller at det var utrolig kult å være tilbake i London:

- Vi håper jo at folk, også i England, som har hørt førsteplata fortsatt er interessert i å høre ny plate og ny musikk fra Team Me. Så var bra å se mye folk på konserten!

Å gjøre det stort i England, et av verdens aller største musikkmarked, er ikke det letteste i verden. Det skal både flaks og dyktighet til, samt flinke folk som jobber med og for deg:

Man må bare slippe plata og håpe at den treffer folk. Det finnes utrolig mange band som håper og drømmer og prøver å få det til både i England og USA, så er ikke lett å trenge seg gjennom mengden. Det er jo bare musikk, så får bare gjøre det man føler for og håpe på det beste.

picture

Skal man dømme etter publikums reaksjon på The Lexington i forrige uke, kan det godt være at et gjennombrudd for Team Me på de britiske øyer ikke er langt unna. Det ble trampeklapp og krav om ekstranummer, og mange spørsmål om når bandet kommer tilbake neste gang. Med albumslipp og en liten UK-turné over nyttår, kan det være fine ting på gang for Elverumsingene!