Hun omgås verdenskjente artister som Neil Young, Solomon Burke, Bob Weir, Elvis Costello, Emmylou Harris, Willie Nelson, Ricky Scaggs, Norah Jones, Alison Krauss, Ryan Adams og andre.

Lost Weekend-ledelsen er i skyene etter at det ble klart at den jordnære folk/indie singer/songwriteren fra Nashville Tennesee USA er på vei til Norge og Askøy for aller første gang i sin historie.

-Det er blitt spilt coverlåter av Gillian Welch på Lost Weekend-festivalen før, men aldri hadde vi vel trodd at hun selv noensinne skulle stå på vår scene, sier en overbegeistret Chris Møller fra LWs bookinggruppe. Selv mener han Lost Weekend nå er i ferd med å skrive seg inn i et nytt kapitel med store internasjonale navn på plakaten.-Vi har gått gradene fra lokale helter og Unge Frusterte Menn til nå internasjonale navn som Flaming Lips og Gillian Welch. Det kommer mer, bare vent, proklamerer Møller, som legger til at de lokale heltene også vil være å finne på Lost Weekend fremover, står det på festivalens hjemmeside.

Gillian Welch er fra før også klar for Down On The Farm festivalen utenfor Halden i sommer.