Blant totalt 11 000 band på P3s Urørt-side, har en av disse muligheten til å stikke av med førstepremien. De 10 finalistene er:

Strawberry Sadness (Asker/Bergen), The Fernets (Tromsø), Caddy (Oslo), Orangebox (Trondheim), Heroes & Zeros (Lillesand/Oslo), Herreløse (Oslo), Bellman (Larvik), Monomen (Sørumsand), Desperado (Trondheim) og DonkeyBoy (Drammen).

Følgende artister har vunnet Urørt-finalen tidligere: Ugress (2002), Sissy Wish (2003), Side Brok (2004), og Anja (2005).

I 2006 inviterer NRK P3 for første gang hele det musikkinteresserte Norge til å stemme fram årets Urørt-band. I tillegg kommer stemmene fra en fagjury, bestående av Sigrid Hvidsten (Dagbladet), Christer Falck (C+C Records), Håkon Moslet (P3) og en artist.

Vinneren får en sjekk på 25 000 kroner som de kan bruke til å fremme egen karriere. I tillegg er vinnerbandet garantert plass på lydsporet til den nye norske filmen ”Uro”. ”Uro” forventes å bli en av årets store norske filmer, med Stefan Faldbakken i registolen og Nicolai Cleve Broch og Ane Dahl Torp i hovedrollene.

Samtlige 10 finalister dukker også opp på P3s årlige ”Rørt og Urørt”-samler, som slippes allerede 16. januar. Plata er en musikalsk veiviser inn i 2006, og distribueres gratis i 10 000 eksemplarer.

Sjekk ut og stem på finalistene her!