Skral Festival ligger midt mellom de to store festivalene på sørlandet, nærmere bestemt i Grimstad. Festivalen er sist ute blant de tre naboene og arrangeres 12-14. juli. Her er de nye artistene:

Lukas Kasha

Oslorockerene, kritikergullguttene og undergrunnsfenomenet Lukas Kasha kommer sørover i sommer til Skral Festival. Bandet frontet i forkant av albumrelease singelen ”Love abuse” og det gjorde susen. Har du ikke hørt låta på radioen er det enten fordi du ikke eier en radio, eller fordi du er døv. En skulle tro at man ble drittlei både bandet og låta, men i stedet vil man bare ha mer. Albumet, som heter Animated people’s republic, er en genistrek gjort av unge genier som trakterer instrumenter på en selvsikker og magisk måte uten sidestykke. Anmelderne elsker Lukas Kasha og tar frem superlativer og toppkarakterer rett som det er, dessverre kan vi ikke liste opp alle her. Dagbladet sin overskrift etter releasekonserten på Blå sier det meste: ”Da Lukas Kasha ble konge”

Med singelen Love Abuse og et stort knippe knallsterke låter i kofferten gleder vi oss til å se dem trollbinde publikummet på Skral Festival

Ribozyme

Det er hardt og det er deilig. Vi snakker så klart om Ribozyme. Bandet som teller kun tre mann, men som høres ut som langt flere, har laget et glitrende album spekket med beintøff rock. Anmeldere landet over har rost albumet Blacklist mercy langt opp over skyene, side2.no sier at plata er ”overbevisende mørk” og gir en femmer, samme karakter gir nettstedet musiq.no som skriver at ”Det smaker Michelin Guide av Blacklist Mercy”.

Guttene i bandet også gjort annet enn å tilbringe dagene i studio, per dags dato har bandet gjennomført over 100 konserter og høstet masse skryt for liveopptredenene. Som sjangernettstedet heavymetal.no skriver: ”Et strukturelt mesterverk på det beste..”

Kakkmaddafakka

Bergensbandet med det klingende navnet Kakkmaddafakka er klare for Skral Festival 2007. Med energisk gladmusikk er de rede til å innta Grimstad til sommeren. De fire ganske så unge karene fra byen mellom de syv fjell beskrives som et av de råeste livebandene i Norge for tiden, noe som kan bekreftes fra dem som så Kakkmaddafakka på by:Larm i vinter.

De har aldri helt bestemt seg for hvilken sjanger de tilhører, men de beskrives som et energiband. Derfor er rådet fra Skral og bandet følgende: Kom på Skral Festival og opplev det selv!

Jane Helen

Rock og jenter har det med å finne hverandre på Skral Festival. I år representert ved Jane Helen. Det Oslo-baserte rockebandet har en solid bakgrunn fra harde rock ’n roll konserter på diverse undergrunnsscener i Tigerstaden. Disse damene spiller tungt og tight i et kaliber man sjelden eller aldri har sett fra bransjens mer feminine avdeling. Bandet har også tidligere blitt playlistet på tysk radio, og hadde release på deres ep ”huh!” tidligere i år til ekstatisk jubel fra fremmøtte fans på klubben Rå i Oslo.

King Midas

Det funky Oslobandet King Midas skal opptre på årets festival. Magasinet PlanB var meget positive til det nye albumet og ga karakteren 5.

I 13år har King Midas levert varene og gjort dem til et landemerke innen Norsk rock, sist ut kom albumet Sorry som ble frontet av singelen West end boys, en sang du garantert har hørt både to og tre ganger på radio. Musikken er av typen som smyger seg inn i hodet ditt og lurer deg til å danse rundt mens du synger med på refrengene.

Monomen

Monomen har nylig spilt inn albumet Room 13 og gutta fra Sørumstad beviser at de leverer varene også på plate. Til tross for ung alder er bandet fullstendig fullvoksne musikalsk sett. De opptrådte på By:larm og overrasket alle med fantastisk Norsk rock av beste sort. Dagbladet ga deres debut EP en femmer på terningen og skrev: ”Monomen må være manifestasjonen av begrepet ung og lovende”.


Med dette er programmet til Skral Festival komplett. – Fantastisk deilig, vi sitter med det sterkeste og mest spennende programmet noensinne, sier bookingansvarlig Stian Tobiassen.

Programmet blir sluppet på Apotekergården i kveld og på nettet kort tid etter.