Den tidligere Gluecifer- gitaristen Captain Poon og hans nye band Bloodlights, er endelig klar til å slippe sitt debutalbum. Det selvtitulerte albumet er på gata 19. november. Bandet har signert platekontrakt Playground Music.

Musikknyheter.no har snakket med sjefen sjøl, her er hva Captein Poon selv sier om debutskiva til Bloodlights:

"Jeg har aldri vært tilhenger av å prøve finne opp kruttet med musikken jeg lager. Det er funnet opp for lengst, spørsmålet er hvor tørt og friskt man klarer holde det.

Bloodlights er ikke noe retro band til tross for at jeg glatt går med på at det som har inspirert meg mest er lagd før 85. På den annen side mener jeg det går an å skrive og produsere låter med tanke på at folk flest lever i 2007 og ikke 1978. Plata låter stramt og mektig, og låtene har en anelse mer melodi enn det jeg har gjort før. Jeg blir absolutt ikke sur på de som hører klare pop- referanser i refrengene. Ingen i Bloodlights er motstandere av ordet catchy. Det bør derimot ikke forvekslses med at Bloodlights musikk er "soft", for det er den såvidt meg bekjent ikke."


Bloodlights består av Captain Poon, gitarist Howie B., bassist Ron Elly, og det nyeste medlemmet Nico von Schaefer på trommer. Von Schaefer erstattet for en tid siden Jonas Thire (ex- Amulet).


Bloodlights har også denne uken offentliggjort to konsertdatoer i forbindelse med debuten:

23.11. Bergen, Garage
22.11. Oslo, John Dee

Bloodlights biografi:

Bloodlights er et av de nyeste skuddene på stammen i norsk rock.
Bandet ble startet av tidligere Gluecifer-låtskriver og -gitarist Captain Poon i 2006.
Med seg på laget har han gitarist Howie B., bassist Ron Elly, og det nyeste medlemmet Nico von Schaefer på trommer. Von Schaefer erstattet for en tid siden Jonas Thire (ex- Amulet).

Etter et år i øvingslokalet dro bandet til Berlin for å spille inn sitt selvtitulerte
debutalbum med Phil Caivano (Monster Magnet) som produsent.
Skiva ble deretter tatt med til Vancouver hvor legendariske Mike Frasier (AC/DC, Metallica, Aerosmith) stod for miksen.
Resultatet er en stram og massiv produksjon, som etterlater liten tvil om at Bloodlights mener alvor.

Beskrivelser som ”the Thin Lizzy of punkrock” og ”Motörhead goes power pop”, har kommet i kjølvannet av bandets konserter på kontinentet.
Etter slike uttalelser er det dermed trygt å fastslå at Bloodlights er født i rockens tegn.

Mange tidligere fans og journalister har spurt kapteinen om det er et nytt Gluecifer han går og brygger på. Til det har han følgende svar å gi:
”Jeg har jeg vært veldig bevisst på at Bloodlights skal stå på egne bein, og ha et annet uttrykk og andre kvaliteter enn Gluecifer. Samtidig er det er ingen som trenger å være redd for at jeg kommer tilbake med sandaler, skjegg og kassegitar. Det er rock jeg kan, og det er det Bloodlights handler om”

På debuten slår bandet et solid slag for cathcy melodier, tight driv og gitarøs.
At dette er en resept som aldri går ut på dato beviser de med blant annet tittelkuttet ”Bloodlights”, ”Hammer and the wheel” ”Bullshit on your mind” ”One eye open” og den frenetiske ”Addiction”.
Tekstmessig er det rett til poenget, og temaer som navlebeskuelse, feighet, løgn, mislykkethet og paranoia leveres i skjønn forening.
”Jeg er elendig på å skrive klassiske rocketekster om sex, raske biler og dop. Når jeg skriver noe går oppmerksomheten ofte mer over på alt som irriterer meg ved meg selv, og folk rundt meg. Når det er sagt er det også mye som handler om å finne veien tilbake til scenen, og gjøre det eneste jeg virkelig digger, nemlig å spille rock”

Takket være Captain Poons fortid i Gluecifer er det mange som har hatt øynene åpne for Bloodlights. Deriblant The Darkness-manager Ole Kirchhoff, som raskt tok bandet under sine vinger. I mai signerte de både managementavtale og platekontrakt med Kirchhoffs selskap.
Nylig inngikk Bloodlights en egen kontrakt for Skandinavia med Playground music

Bloodlights debut album slippes i Skandinavia 19 nov. og øvrige Europa 16 nov.