Ti år etter Daft Punk står Gaspard Augé og Xavier de Rosnay frem som fransk elektronikas nye vidunderbarn under navnet Justice. Før var de mest kjent for sine remikser og produksjoner men det forandret seg fort da de tidligere i år kom med plata ”Cross” som fikk en sekser i VG:” Rettferdig fransk valgseier”. Konserten på ØYA-festivalen fikk en sekser i Aftenposten: ” Tung triumf”, kan det bli bedre?

Lørdag 2. februar spiller Justice på Rockefeller.

Foto: Bjørnar Håland- Øya 07.

Flere nyheter på John DEE:

Onsdag 16. januar
CHRISTIAN KJELLVANDER (S)
En av Sveriges fineste country-pop-folk-rockere er ute med ny plate, og la deg ikke forvirre av tittelen ”I Saw Her From Here / I Saw Here From Her”, for her er det Ekte følelser og stemninger à la Neil Young og Bob Dylan. Før han startet på solokarrieren i 2002 var Kjellvander i gruppa Loosegoats og har etter hvert blitt en liten institusjon i det svenske musikkmiljøet.

Onsdag 27. februar
PARAMORE (US)
NEW FOUND GLORY (US)
De entusiastiske pop-punkerne Paramore fra Tennessee er klare med sin nye plate med den lovende tittelen ”Riot!”. Med vokalist Hayley Williams i front lager de alltid gnistrende god stemning på konsertene sine. New Found Glory passer stilmessig godt sammen med sine kumpaner for kvelden, og er ute med sin sjette plate ”From the Screen to your Stereo Vol. 2”. De har tidligere turnert med Blink 182 og samarbeidet med Thom Panunzio (Ozzy Osbourne, Tom Petty).

Søndag 4. mai
EXPLOSIONS IN THE SKY (US)
+ supp.: Eluvium (US)
Med platetitler som “Those Who Tell the Truth Shall Die, Those Who Tell the Truth Shall Live Forever” og årets “All Of A Sudden I Miss Everyone” er det liten tvil om at det er eksperimentell post-rock det dreier seg om når Explosions In The Sky kommer på besøk. Dette er flott musikk for alle fans av Mogwai, Isis og Godspeed You Black Emperor!