Kvinesdal Rock Festival har, tradisjonen tro, også i år sluppet en julegave til rockesultne festivalgjengere. Denne gangen i form av fire band:

Det svenske bandet Soliwork er det største i denne omgangen og de byr på en form for melodiøs death-metalcore med et lydbilde som kan minne om In Flames. Bandet startet opp i 1995, men fikk ikke sitt store gjennombrudd før 2001 med utgivelsen av sitt tredje studioalbum kalt "A Predator´s Portrait". Totalt har bandet sluppet sju album og turnert sammen med band som In Flames og Fear Factory.

Bergensbandet Audrey Horne besøker også årets festival. Bandet vant Spellemannsprisen i 2005 og beskriver musikken sin som "powerful, heavy, melodic, in-your-face hard rock, with an attitude". Audrey Horne har forøvrig hentet navnet sitt fra en karakter i TV-serien "Twin Peaks" og har medlemmer fra Sahg, Enslaved og Deride.

Engelske The Quireboys ble dannet i 1984 og nådde toppen av karrieren tidlig på nittitallet med opptredener på "Monsters of Rock" og som support for Rolling Stones. Bandet har bare sluppet fire studioalbum i løpet av karrieren, men er likevel regnet som et solid liveband.

Relativt ukjente K[NINE] er siste bandet i denne omgang. Rogalandsbandet spiller metalcore, har sluppet to album og har opptredd på en rekke mindre scener i Norge.

Mer info finnes på www.kvinesdalrockfestival.no.