Hovefestivalen er ekstremt stolte over å kunne legge til et av de siste årets mest omtalte, analyserte og kritikerroste band til årets program! Den maskerte kvartetten fra Baltimore opererer under kryptiske dekknavn og lager musikk som glir unna enhver lettvint kategorisering, men har allikevel blitt favoritter blant indie- og alternativfolket, samt langt utenfor disse rekkene, skriver festivalen i pressemeldingen.

På den i mange kretser å-så-viktige åretsbestelista til nettstedet Pitchfork nå nylig tok de en real dobbeltdekker, med en høyst respektabel sjetteplass for ”Strawberry Jam”, samt en førsteplass for trommeslager/frontmann(?) Panda Bears soloalbum ”Person Pitch”, som morsomt nok (i forhold til gruppenavnet) har fått mange kritikere til å trekke paralleller til selveste ”Pet Sounds”.

I det knappe tiåret de har eksistert, har de rukket å gi ut åtte album, samt et utall EPer, soloprosjekter og samarbeidsprosjektere med fintfolk som Black Dice og folkheltinnen Vashti Bunyan. Gjennom både plateprosjekter og sine minst like eksentriske og fengslende liveopptredener har de sakte, men sikkert seilet opp som Pitchforkfavorittene som selv de som hater Pitchfork elsker.

De har også hatt Norge på sin hektiske turnéplan opptil flere ganger tidligere, sist de var i Oslo oppsumerte nettstedet groove.no konserten slik: ” … en massiv vegg av lyd og et rytmisk fundert sett som inkluderte alt fra strenge techno-beats til afrikansk polyrytmikk.” Tør vi håpe på en enda mer massiv vegg av lyd denne gangen? Vi kan i hvert fall regne med at de tar med seg store deler av det nye albumet som de i skrivende stund spiller inn i Lisboa. Og kanskje noe god portvin?

Det ble også klart i dag klart at tre ganger Spellemannspris nominerte og Alarmpris nominerte Audrey Horne også kommer til Hove.