Som vi tidligere har skrevet her på Musikknyheter.no så kommer Brian Jonestown Massacre til Hove, dette bekreftes i dag av festivalen. I tillegg kommer det strålende kanadiske bandet Black Mountain.

Dette skriver Hove på sine nettsider om bandene:

The Brian Jonestown Massacre er et av banda det har vært forumpågang etter så lenge vi kan huske – og vi husker lengre tilbake enn til i fjor, for å si det sånn. Samtidig vet de av dere som har sett den fantastiske dokumentaren Dig! at det kanskje ikke er det enkleste bandet å ha med å gjøre. Det er ikke et sånn band du bare ringer opp og sier: "Hei! Har dere lyst til å komme og spille på julefesten vår?" "Flott, da ses vi om tre uker!". Hvis dere tar en titt på videoen på denne linken, skjønner dere hva vi mener.

BJM har holdt på helt siden det tidligere 90-tall, men har en mildt sagt kaotisk historie. Frontmann og psykedelia-geni Anton Newcombe har etter sigende slitt ut rundt 50 medmusikanter, bare i løpet av 90-tallet.

BJM har en grunnleggende fascinasjon for de mer frigjorte sidene ved 60-tallsmusikken, noe som gjenspeiles i deres uortodokse forhold til … alt i grunnen. Det er da også et av de mest myteomspundne bandene som finnes der ute i dag, og Newcombe går for å være en av den moderne rockens mest fascinerende skikkelser.

Bandets første nye album på fire år kommer 31. mars. Selv sier de i en uttalelse at My Bloody Underground kommer til å være "eksperimentelt" og "avant-garde". Vi tviler ikke! Vi tviler heller ikke på at konserten deres på Hove i sommer kommer til å bli noe litt utenom det vanlige.

Black Mountain er fra Vancouver i Canada, og består av fem kompiser som har sans for de mer syrete aspektene ved det å lage musikk. Men tror du at disse karene er noen vanlige, uansvarlige og hedonistiske syrehoder tar du feilTre av medlemmene har dagjobber på Insite, en organisasjon som hjelper hjemløse, narkomane og folk med psykiske lidelser. Det er altså en glede og booke dem, men det er desto mer gledelig at de har to grisebra skiver under beltet. Det siste ble sluppet i januar i år og heter In The Future.