Oppdalsmannen Erlend Ropstad deltar med musikk til den spanske spillefilmen "8 Citas". Erlend Ropstad er på ingen måte debutant når det gjelder musikk til film. Han har tidligere deltatt med musikk til den norske spillefilmen "Fritt Vilt", den tyske filmen "20 seconds of Joy" og i diverse dokumentar filmer.
"8 Citas" er oversatt til norsk "8 dater" og har premiere i spansktalende land 18 april. I filmen spiller kjente spanske skuespillere som Verónica Echegui, María Ballesteros og José Luis García Pérez. Låten Erlend Ropstad deltar med heter "Six Months till X-mas" og er hentet fra hans debutalbum "Bright Late Nights" Albumet kom i fjor og er produsert av italieren Davide Bertolini, som også har arbeidet med Kings of Convience.

Denne uken drar Erlend Ropstad på Europaturné med National Bank. Turnéstart er 26.03 i Amsterdam. Erlend Ropstads album kom ut i Europa høsten 2007. I Tyskland ble han av magasinet Intro (opplag på 200 000) trukket frem som det mest spennende navnet som kommer fra Norge for tiden.

Trailer for film