Den 6. oktober er MOVING OOS klare med oppfølgeren til fjorårets debutalbum ”Peace & Love”, et album som ga oss store radiohit’er som ’Romancer’ og ’Minister of Love’, og som ble Spellemannsnominert for beste rockealbum og som gjorde at de vant Alarmprisen for beste nykommer i 2007.

Men helt nye er jo ikke medlemmene i bandet. Alle medlemmene har solid erfaring fra forskjellige band rundt omkring i Trøndelag, men fra å være en slags supergruppe som litt feilaktig ble sett på som et sideprosjekt i starten, har Moving Oos vokst til å bli et av landets mest fremtredende rockeband med en solid og bred benføring og et fett glis som har spredd seg blant rockere over det ganske land.

’...and Understanding’ er en direkte videreføring av debutalbumet ’Peace & Love’, og referansene til sen 60 og tidlig 70 talls soulrock er fortsatt klare og sterke. Men, man kan likevel høre at bandet har utviklet seg. De har gjort lerretet større, og det er denne gangen mer variasjon samt både et roligere og hardere band vi møter. De to kvinnelige vokalistene, Lynn Gordon og Norma Lee, har også denne gangen fått sine egne låter, noe som også gir både plate og band mer spennvidde, skriver plateselskapet i pressemeldingen.

Som på forrige plata har Moving Oos besøkt Athletic Studio i Halden for innspilling med Kai Andersen. Miks er gjort av Morten Stendahl i Redrum Studio, Trondheim.

Moving Oos er:

Frankie Castello – Vokal

Norma Lee – Vokal, oos

Lynn Gordon – Vokal, oos

Leslie Hammond – Keyboard

Sony Cute – Trommer

Tony Cabaza – Perkusjon

Roger Houston – Bass

Jimmy Kruder – Gitar

Ronnie Zetoré – Pedal steel


www.myspace.com/movingoos