Gruppa, som fyller ti år i år, har klart kunststykke å nå ut til en hel generasjon ungdom og kan kalles pionérer innen genrene metalcore og post-hardcore. Det er med andre ord et viktig og betydningsfullt band som gjester Oslo for andre gang.

Den Grammy-nominerte gruppa fra Tampa, Florida er kanskje ikke blant de rockeartistene som skaper størst overskrifter i media, men er blant dem som har en både lojal og enorm fanskare verden over. De har solgt millioner av eksemplarer av sine seks album, og sistealbumet, "Lost in the Sound of Separation", fra tidligere i år havnet på en respektabel 8. plass på Billboard-lista. Anmeldelsene har vært strålende. Men, det har vært en lang og kronglete vei, der kun et av medlemmene i originalbesetningen (Aaron Gillespie) fortsatt er med etter ti år. Bandet har allikevel hatt den utrolige egenskapen å utvikle og forandre sound uten å miste integritet og kontakten med publikum.

Underoath består utelukkende av kristne medlemmer, men er allikevel ikke det de selv kaller for "et normalt kristenband". De predikerer ikke fra bibelen, men er opptatt av allmenne problemer i livet. Flertallet av Underoaths publikummere er ikke-kristne, men bandet gjør ingenting for å skjule sin tro og har satt standaren også innen kristenrocken. Selv hevder de å være inspirert av såpass forskjellige band som Refused, At the Drive-In, Jimmy Eat World, Isis og Radiohead. Deres siste plate,"Lost in the Sound of Separation", er blant annet produsert i samarbeid med Adam Dutkiewicz fra det kjente metalcore-bandet, Killswitch Engage. Det er med andre ord et kompromissløst, egenrådig og hardtslående band som besøker Sentrum Scene den 22. april 2009. En merkedag for alle fans av hardcore og tung rock som foretrekker meningsfylt musikk og meningsfylte tekster.

Fredag 19. desember legges det ut tre hundre eksklusive billetter hos platebutikken Tiger i Oslo, skriver Atomic Agency i pressemeldingen.

Ordinært billettsalg begynner lørdag 20. desember gjennom billettservice NB! FRI ALDER PÅ GALLERIET

Underoath på myspace

www.billettservice.no
www.tigernet.no