I fjor kom Oslo Live som et lyn fra klar himmel. På ca tre uker ble artister booket, en organisasjon satt sammen og festivalarenaen klargjort for fire dager med konserter og klubb på toppnivå. Alt fra Oslo Kommune til de frivillige gjorde at dette var mulig. Over 22.000 besøkende var innom de offisielle Oslo Live-scenene.

Årets festival vil også i år finne sted på Kontraskjæret og klubbene Blå, Stratos og The Villa 30. juni til 4. juli. Med en billettpris på skarve 99 kroner per dag skal det mer enn en kollaps i verdens samlede finansmarkeder for å ha en unnskyldning for å ikke gå på festival i 2009.


Opeth

Norge liker Opeth! Neste uke er metallgudene klare med en Norgesturne. Oslokonserten ble utsolgt før Rockefeller rakk å sende ut nyheten i sitt ukentlige nyhetsbrev, og Oslos merchmekka, Bodymap melder om daglig salg av Opetheffekter. Vi er meget fornøyde med å kunne presentere bandet på en dag vi skal vie til metall og beslektede sjangere - Nesten så vi håper på regn og torden fredag 3. juli.

De svenske gutta bak Opeth er overhodet ingen nykommere. De har holdt på siden 1990 og har siden den gang gitt ut 9 album. I fjor kom albumet “Watershed” som høstet meget gode kritikker både i Norge og resten av verden: Her hjemme ga for eksempel Asbjørn Slettemark bandet en bunnsolid sekser. Progmetallbandet er virkelig på vei til å ta steget opp i øverste divisjon, og vi gleder oss til å se dem på Oslo Live!

Opeth består av Mikael Åkerfeldt (vokal/gitar), Martin Mendez (bass), Fredrik Åkesson (gitar), Martin ”Axe” Axenroth (trommer) og Per Wiberg (mellontron/vokal).


Diplo

Etter å blåst taket av hele byen i 2007 og 2008, med opptredener på bl.a. BLÅ og Øya, er det på tide med en ny dose uforlignelig platesnurring fra vår alles (og da mener vi absolutt alles) Diplo.

Diplo leser et dansegølv som andre leser Donald og lirer i tillegg av seg noe av det feteste som finnes innen kontemporær klubbmusikk, gjerne etter å ha fyrt opp ovnen og bakt sammen en egen, eksklusiv remix på hotellet kvelden før.

Å si at vi er glade for at Diplo kommer til Kontraskjæret er litt av en understatement: Vi spretter rundt på kontoret som noen gale og føler at dette må feires i MINST tre måneder med fest og moro. Men hold ut: Den virkelige festen finner sted på Kontraskjæret 4. juli! Nasjonaldagen til Diplo også gitt…bør bli bra


DeLillos

Vi i Oslo Live Festival skal banne på at DeLillos var først ute med å bruke en dim-akkord i en låt. Kudos fra første strengeslag med andre ord!

Bandet oppstod i Oslo en gang på åttitallet, og satte raskt sitt preg på byens lydbilde med smarte popmelodier og naivistiske tekster i tillegg til Lars Lillo Stenbergs vokalprestasjoner. Det definitive gjennombruddet kom med albumet “Suser Avgårde” i 1986, som sammen med det sterkt undervurderte “Hjernen er alene”, samt megasuksessen “Neste Sommer”, befestet bandets posisjon som et av Norges “fire store” rockeband.

25 år etter debuten fremstår de fremdeles som nyskapende, sist med det kritikerroste albumet “Huskeglemme”, samtidig som de er ett av Norges mest erfarne og bunnsolide liveband. Som eneste festival sør for Bodø i sommer er det oss derfor en stor glede å annonsere at Lars og co tar turen innom Kontraskjæret i sommer!

Kom og opplev et av Norges beste band gjennom tidene på hjemmebane. Forvent noe nytt og noe gammelt, satt i en setting deLillos så til de grader hører hjemme i: I Oslo, om sommeren!


Ihsahns

Noen ganger skyter man gullfuglen, og Oslo Live ser det som et privilegium å få lov til å presentere Ihsahns eneste festivalgig i år.

”Ord blir fattige” er en ofte brukt klisjé, men denne gangen gjør vi et unntak. Ihsahn kan regnes som en levende legende innen metallmiljøet, med gjestespalte i Guitar World og en nominasjon for årets album i Metal Hammer som noen av høydepunktene i 2008.

Musikalsk står han for noe av det mest progressive og hardtslående som gis ut av musikk, med ekstrem teft for detaljer og en musikalitet som går utenpå de fleste. Når man legger til at han spiller de fleste instrumenter som en gud og fremstår som black metal jesus på scenen bør vi se frem til en legendarisk kveld!

Som frontmann i Emperor, av mange regnet som den symfoniske svartmetallens gudfedre, er det en mann med kunstnerisk bagasje som avlegger Oslo Live Festival en visitt. Samtidig har han gjennom sitt eget soloprosjekt tatt et steg videre mot et selvstendig uttrykk, sist med det kritikerroste albumet ”Angl”.

Sjelden kommer så mange til å betale så lite for så mye!


2manydjs

I en tid der mødre gir sine sønner og døtre DJ-utstyr til bursdagen, kom det som lenge etterventet manna fra den belgiske delen av himmelen at 2manydjs endelig er klare for Oslo og Kontraskjæret!

Duoen, bestående av brødrene Stephen og David Dewaele, oppstod egentlig som et radioshow på belgisk radio. ”As presented on radio Soulwax” står fjellstøtt som et av de store manifestene over hva man kan gjøre med et par Macer, noen gamle modulærsynter og ekstrem teft for popkultur.

I fjor backa de ut fra Oslo Live på grunn av trafikkaos i Belgia – i år lover de å ta seg litt bedre tid og står på hovedscenen - med band - på Kontraskjæret onsdag 1. juli for å blåse huet av oss. Forvent deg überstemning á la Fatboy Slim på Bendiksbukta i ´99, for detta blir gromt!

Vi kan i tillegg glede folket med at det ikke er nødvendig å vente til 1. juli for å se dem. 28. mars gjør de et live set på Chateau Neuf, eller nærmere sagt Betong. Mer info om denne kvelden kommer.