Alle som digger tung og fét riffbasert rock'n'roll kan begynne å glede seg til Buktafestivalen. Det amerikanske stonerrockbandet Fu Manchu legger turen til Tromsø i sommer, skriver bukta.no

Fu Manchu slo igjennom på første halvdel av 90-tallet, i kjølvannet av suksessen til band som Nirvana. Bandet startet ut i hardcore/punk-sjangeren, inspirert av amerikansk punkrock og band som Black Flag og B'last, men beveget seg etter hvert nærmere den tyngre delen av rocken.

I løpet av 90-tallet utviklet california-bandet seg til å bli verdens kanskje ledende surfe-, skate- & snowboardband. Med sin tunge, seige og lett psykedeliske 70-tallsinspirerte rock, med låter om bilkjøring, festing og headbanging, har bandet vunnet nye trofaste fans for hver eneste utgivelse. Fu Manchus rock'n'roll har vist seg så perfekt for bilkjøring at de er foreslått å burde selges som obligatorisk ekstrautstyr på Biltema!

Brant Bjork, som spilte med sitt eget band på Bukta i 2006, var trommeslager i Fu Manchu fram til 2002. Bandet består nå av Bob Balch (vokal, gitar), Brad Davis (bass), Scott Hill (gitar, vokal) og Scott Reeder (trommer).