Disse er foreløpig klare

THUNDERHEIST (CAN)
FM BELFAST (ICL)
NEXT LIFE

Kastellnatt er Slottsfjells egen unike festival etter festivalen. Når lyset slukkes på fjellet, skrus spotlightene på i fabrikkhallene på Kaldnes, og festen fortsetter til de enda senere nattestimer. Dette området som i sin tid bygde velferden i Tønsberg står nå tomt, men forvandles til et av Norges mest urbane festivalområder under Slottsfjell.

Stikkordet er fest, og de første artistene som er klare er alle dynamiske festbatterier som vil svi av sålene på de nyinnkjøpte festival-show-off skoa dine. Kanadiske THUNDERHEIST har markert seg på den internasjonale dancescenen de siste månedene, og hadde også en låt med på Oscarnominerte “The Wrestler”. Det er frekk, dansbart og eklektisk, og alle bloghouse-nerder der ute bør kjenne sin besøkstid.

I tillegg til de Kanadiske Thunderheist er også Islandske FM BELFAST og tønsbergduoen NEXT LIFE klare for Slottsfjell 09.

– Selv om den islandske krona snart ikke er verdt mer en en Zimbabwe Dollar, er det ingenting i veien med tilstanden på det islandske kulturlivet om dagen. Vi har fulgt det islandske musikkmiljøet tett de siste årene, og et band vi så fremfør sin første konsert under Iceland Airwaves i 2006 var FM Belfast. Allerede da var dette et band som krevde oppmerksomheten vår, ikke minst på grunn av deres fantastiske elektroniske versjon av Rage Against the Machine-låta ”Killing in the Name of”, som i FM Belfast-tappning blir kalt ”Lotus”. Vi vet at FM Belfast kommer til å få dere til å danse, smile og synge i de gamle båthallene på Kaldnes under årets Kastellnatt, gliser bookingsjef Henning Krane.

Tønsbergduoen NEXT LIFE spiller riktignok ikke klubbmusikk, men bandet har en renhet og umiddelbar appell på tvers av kulturelle og sosiale koder som kobler seg direkte på menneskets naturgitte nervesystem. Dine armer og ben danser forplantningsdansen fra før vi ble sosiale, hodet ditt har bare ikke registrert det ennå.