Den spanske festival Benicàssim som hvert år arrangeres på en strand ved byen Benicàssim ble i år rammet av en rekke avlysninger på grunn av sykdom og dårlig vær.

Det var nok mange skuffede festivalgjester som gikk hjem fredag aften da Kings of Leon ble nødt til å avlyse sin planlagte opptreden pga voldsomt vær som ville ha gjort det farlig å gå på scenen. Maximo Park måtte også avlyse men ble igjen på festivalen og gjorde en opptreden dagen etter.

Kings of Leon har etterpå kommet med en pressemelding der de sier at de forsøkte å finne en løsning men at de dessverre ikke kunne bli igjen på festivalen siden de skulle videre og spille på den sveitsiske festivalen Gurten.

Også Lily Allen måtte avlyse, men da ikke pga dårlig vær, men magesykdom som gjorde at legen hennes frarådet henne å fly til Spania. Foals måtte også droppe sin konsert grunnet sykdom.

Festivalledelsen gikk ut og beklaget i ettertid og tilbydde folk med en-dagsbillett til fredagen at de kunne få byttet denne om til lørdag eller søndag.

Andre band som fikk gjennomført konserten sin på festivalen teller blant annet Oasis, Franz Ferdinand og Paul Weller.

Benicàssim's hjemmeside
Kings of Leon på Myspace