Etter at den britiske popartisten Lily Allen publiserte et innlegg på bloggen sin, der hun oppfordret sine artistkollegaer til å ta et standpunkt mot ulovlig fildeling, har ballen for alvor begynt å rulle i fildelingsdebatten. "Musikkpirater har en farlig innvirkning på britisk musikk", skrev Allen i innlegget sitt - og nå får hun støtte fra flere hold. Blant annet uttalte Ed O'Brien, gitarist i Radiohead, at han støtter Allens utspill om at det er de mindre artistene og de som strever med å slå gjennom som taper mest på den ulovlige fildelingen. Blur-vokalist Damon Albarn og Muse-vokalist Matthew Bellamy er også blant dem som har erklært sin støtte til Allens synspunkter.

Lily Allen og nesten hundre andre britiske artister var på torsdag samlet i London for en tre-timers, pressefri debatt om hvordan artister skal forholde seg til ulovlig fildeling. Allen, som nylig har uttalt at hun vil legge musikkarrieren på hylla for å forfølge en skuespillerambisjon, skulle egentlig ikke delta i debatten etter å ha mottatt mye hets de siste ukene. Derfor var jubelen stor da hun valgte å trosse kritiske røster og likevel stille opp.

Under debatten så artistene på muligheten for en amerikanskinspirert "third strike"-løsning. En slik løsning vil innebære at man ved de to første lovbruddene mottar en skriftlig advarsel. Ved tredje lovbrudd ble det fremmet forslag om at sanksjoner som innsnevring av båndbredde kan være aktuelt.

En talsmann fra møtet uttalte til pressen at de vil dele sine synspunkter med den britiske regjeringen før tirsdag - deadlinen regjeringen har satt på innspill. Selv om det ikke var full enighet under møtet, var alle til stede inneforstått med viktigheten av å nå et kompromiss, slik at artistene kan møte utfordringene som en samlet front. Radiohead-gitarist Ed O'Brien uttalte også at det kommer til å bli holdt lignende møter fremover, for å føre debatten videre.

En britisk lovendring og eventuelle sanksjoner i forhold til ulovlig fildeling vil utvilsomt påvirke debatten også på et globalt plan, og i så måte vil tirsdagens avgjørelse ha mye å si for fildelingsdebatten fremover.