Grand Islands tredje album Songs from Östra Knoll 1:22 er nå ferdig innspilt. Oppfølgeren til Spellemann-nominerte Boys & Brutes ble unnfanget i de svenske skoger og har med gjesteartister fra både Kaizers Orchestra, Superfamily og Shining.

I fullstendig isolasjon fra omverdenen, uten innlagt vann eller noen form for kommunikasjonsutstyr tilbrakte bandet flere uker i et gammelt herregårdshus i de svenske skogene. Fra et tyvetalls låter ble det spikket ned til ti. Låtene ble prøvespilt for de lokale beboerne på et lokalt vertshus en gang i uka i ulike versjoner, med og uten lokal blåserekke. Den jordnære tilværelsen har satt sitt preg på albumets melodiske og helhetlige uttrykk, samtidig som bandet har søkt å beholde energien, variasjonen og intensiteten som har blitt dets varemerke.

Selve innspillingen av albumet fant sted i Athletic Sound og Propeller Music Division med henholdsvis Sven Olsen og Mike Hartung bak spakene. Sistnevnte har også mikset albumet. Gode venner og profilerte musikere som Janove Ottesen (Kaizers Orchestra), Steven Wilson (Superfamily) og Jørgen Munkeby (Shining) bidrar alle på Songs from Östra Knoll 1:22. Ottesen og Wilson har lagt vokal på en låt hver, mens Munkeby spiller både tverrfløyte og saxofon.

Første single ut er Angelila, som blir sendt til radio i dag.

Songs from Östra Knoll 1:22 slippes på Sinalongs/Tuba 25. januar 2010.

Grand Island ble dannet i 2005 og slapp debutskiva ’Say No To Sin’ allerede året etter. Albumet låt som en forfriskende, melodisk rytmedans mellom skitten bluegrass, americana på speed og rock’n roll.

Hør Angelila på MySpace