Roskilde avslører tre nye navn på plakaten, og denne gangen er to av banda danske. Det kanadiske bandet Blackie and the Rodeo Kings og de to danske bandene Afenginn og The Rumour Said Fire er klare for sommerens festival.

Afenginn (DK) betyr beruselse på gammelnordisk, og på scenen er bandet kjent for å beruse publikum med deres energifylte folkemusikk. De sammenlignes ofte med Gogol Bordello og våre egne Kaizers Orchestra, og blir kategorisert som bastard-etno med en blanding av nordisk melankoli og litt galskap.

Blackie and the Rodeo Kings (CAN) er en kanadisk country/alternative rock supergruppe. Bandet begynte som et soloprosjekt mellom flere kjente kanadiske låtskrivere, og har siden oppstarten i 1996 gitt ut en rekke album.

The Rumour Said Fire (DK) er Danmarks nye rockehåp, og blir både sammenlignet med Simon & Garfunkel og band som Fleet Foxes og The Decemberists. Med deres akustiske gitarmelodier og harmoniske vokal har de blitt lagt merke til i hjemlandet, selv om deres første plate enda ikke er sluppet. Københavnbandet slapp sin første EP i 2009, the life and death of a male body.

Sjekk ut låta The Balcony:





Afenginn på Myspace
Blackie and the Rodeo Kings på Myspace
The Rumour Said Fire på Myspace