Social Suicide, et ungt band fra Bergen bestående av 4 guttevalper var en av By:Larm store snakkiser i forkant. De spiller hard screamo/punk, med masse energi, i tillegg er musikken krydret med masse herlige melodiøse partier.

Photobucket

Dette var også en konsert som mange hadde fått nyss om, fordi John Dee var fylt til randen av forventningsfulle mennesker. Gutta i Social Suicide beholdt roen, og serverte et energisk start, og det ble bare bedre og bedre utover konserten. Det er faktisk sjelden man er vitne til en konsert der hovedpersonene har tilskuernes fokus hele veien. Herlige partier på herlige partier med melodiøs riffing i fine ”layers”, og en frontmann som beveger seg over hele lokalet mens han skriker intens med stor innlevelse. Det var ingen som tittet rundt seg, og nippet til det overprisede ølglasset, alle stirret konstant mot scenen. Vokalisten beveget seg blant annet hele tiden rundt på gulvet, eller sto oppe på høytaleren og stanget nesten i taket. Bandet ga 100%, og sånt liker man å se.

Lyden var også god, og musikalsk var det en fryd for øret. Til å være så unge er de veldig samspilte, og de gjør jobben utrolig gjennomført. Låter som ”Rode Run” og singelen ” 5th man on a dead mans grave” kjenner også folk igjen, og gir solid positiv tilbakemelding til bandet. Ett intenst sett som blåste folk av gårde. Dette var forhåndsstemplet kvalitet som innfridde til de grader, det er bare å glede seg til hva disse unge guttene gjør fremover.






Foto: Kim Wøien/Musikknyheter.no



Photobucket



Social Suicide på Myspace