Keep Of Kalessin har på noen få uker gått fra å være et internasjonalt respektert metalband, som kun en relativt liten krets kjente til her hjemme, til å bli rockebandet alle i Norge har en mening om. Bandet ble startet av gitarist Obsidian C (egentlig Arnt Ove Grønbech) midt på 90-tallet. Hjemme i Trondheim dannet han det første grunnlaget for dagens suksess med to skiver, før det ble et opphold i plateproduksjonen. I noen år brukte Obsidian C i tillegg tida si som livegitarist for Satyricon. Keep Of Kalessin var tilbake med nye medlemmer og ny giv i forbindelse med skiva Armada fra 2006. To år seinere kom Kolossus, som blant annet sikra bandet spillejobb på Øyafestivalen samme sommer. Bandet har gjennom hele karrieren liggi musikalsk helt oppe i ryggen på storheter som Satyricon og Dimmu Borgir, samtidig som de ikke legger skjul på sin respekt for blant andre Iron Maiden og Metallica.

Nylig deltok Keep Of Kalessin i Melodi Grand Prix, og ble det store overraskelsesbandet. De gikk direkte til finalen og ble umiddelbart den store favoritten blant de med ører for fete riff og hårete gitarsoloer. Med låta The Dragontower, som blir å finne på deres kommende album, klarte de på en unik måte å nå ut til et større publikum i omtrent alle aldersgrupper. Resultatet var en tredjeplass i den norske finalen og nesten 250000 stemmer. Bandet, som er vant til å spille på de anerkjente metalfestivalene ute i Europa, ser nå fram til å glede barn og unge med høylytt og tung metal på Miniøya.

Bookingavdelingen til Øyafestivalen, som hadde Keep Of Kalessin på festivalen for to år siden sier dette om at bandet nå skal spille for de yngste:
- Vi mente jo allerede i 2008 at dette bandet hadde et større potensiale enn oppmerksomheten tilsa, men sjøl vi ble overraska over hvor mange som trykka Keep of Kalessin til sine bryst i vinter. Litt trøndersk black metal er nok midt i blinken for å få renska øra for motstandsløs plastikkpop.

Det er klart kidsa liker action og det får de med Keep Of Kalessin.