Plateaktuelle Scissor Sisters headliner torsdagen under årets Oslo Live. De deler scene med bl.a. norske Mungolian Jetset.

Scissor Sisters slo voldsomt igjennom med den selvtittulerte førsteskiva i 2004. Med låter som «Laura» og «Take your Mama Out» var det New York-baserte bandet plutselig på alles lepper. Med tydelige glam- og disco-referanser og opptredener som tok pusten fra de fleste, tok bandet steget opp i megaklassen i løpet av kort tid. Skiva ble en megasuksess, og er idag det tiende mest solgte albumet i Storbritannia i det 21. århundret.

Men det var en gammel guttedrøm som for alvor skulle åpne øynene til det norske publikummet. I 2005 begynte arbeidet med andrealbumet «Ta-Dah», og bandet fikk anledning til å jobbe med en av sine absolutt største idoler: Elton John. Resultatet ble megahiten «I don’t feel like dancin», som nådde toppen av hitlistene verden over, inkludert her hjemme.

I sommer er bandet tilbake med nytt album og nye sprell. Et tydelig tegn på at vi kan vente en skive som er mer elektronisk fikk vi da bandet nylig la ut det siste sporet «Invisible Night» hjemmesiden sin.

Bak plata står Stuart Price, som også har vært produsent for Madonna, Kylie, The Killers og Gwen Stefani.