I samarbeid med NRK Lydverket har Hove og Festival Republic valgt hardcorebandet Kvelertak til å spille Reading og Leeds 27. -29. august.

Kvelertak skal spille på BBC Presenting-scenen på de to gigantfestivalene, som har Arcade Fire, Guns n’ Roses og Queens of The Stone Age blant headlinerne.

En jury bestående av Lydverkets Kristin Winsents, Beate Grøndahl og Andreas Øverland, P3s musikksjef Mats Borch Bugge samt Hovefestivalens pressesjef Gaute Drevdal og Festival Republic-sjefen Melvin Benn samlet seg rundt det norskspråklige bandet etter å ha fått inn hundrevis av forslag på Lydverkets nettsider.

- Jeg er fornøyd med at valget falt på Kvelertak, da det er et band som passer godt inn på Reading, sier Benn. De spiller en sjanger og har et uttrykk som ikke krever at folk forstår tekstene. De kommer til å være fullstendig hjemme på Reading og Leeds.

Jurymedlem Kristin Winsents er heller ikke i tvil om at Kvelertak er riktig band å sende til det notorisk bortskjemte festivalpublikummet i England.

- Kvelertak har særpreg, gode låter, de kommer med et utrolig bra debutalbum i juni, og er inne i en rivende utvikling. Sist, men ikke minst: Kvelertak er helt fantastisk live! sier Winsents.

Kvelertak kom på andreplass i årets P3 Urørtfinale. Stavangerbandet har nylig avsluttet innspillingen av det selvtitulerte debutalbumet , produsert av Converge-gitarist Kurt Ballou i USA. Men samarbeidet sluttet ikke der, for i sommer legger Kvelertak ut på europaturné med nettopp Converge og Gaza (US).

Nyheten om at de får spillejobb på Reading og Leeds mottok bandet ”ved å hyle som jenter”, sier vokalist Erlend Hjelvik. – Vi vinner jo aldri noe, men dette er en utrolig mulighet for å vise oss frem for et stort publikum.

Kvelertak avslører albumtittel og coverart