Monster Magnet er uten tvil et av de siste tiårs tøffeste, mest eksplosive og spennende rockband som er kommet fra USA. Med blytunge og melodiøse riff krydret med tekster om kynisme, optimisme, satire, sex, forvirra fantasier og blodseriøs ærlighet sparker de fra seg med alle klisjeene fra rock’n’rollens verden, og det med en usedvanlig stor overbevisning.

Monster Magnet startet opp i 1989, og opplevdes som ganske nyskapende i sin tid med en unik sammenføring av elementer fra metal, punk og stonerrock i en nærmest psykadelisk innpakning. Debutalbumet deres ”Spine of God” i kombinasjon med en påfølgende turne med Soundgarden gjorde tidlig Monster Magnet til en ”snakkis”, og havnet høyt opp i Heavy Planets kåring ”Top 50 Of All Time”. De solgte til gull med sitt fjerde studioalbum ”Powertrip” i 1998, noe som for alvor satte fart i karrieren. De har med årene klart å bygge opp en lojal fanskare og har gjort seg til et bunnsolid navn i rockens historie.

Etter tre år stillhet med rusproblemer og rehabilitering, kom endelig deres åttende studioalbum ”Mastermind” i 2010 ut til flotte tilbakemeldinger. Et samlet pressekorps kunne skrive under på at Monster Magnet med Dave Wyndorf i spissen, slett ikke har mistet gnisten etter noen år ute på ”skråplanet”. De fulgte opp med turne i store deler av USA og Europa, viser at motgang kun har gjort dem sterkere. Den suggerende og seige stonerrocken med tunge brede bein er fortsatt tilstedeværende, og takk og lov for det. Monster Magnet skuffer ikke!

- Monster Magnet. Monster Magnet!! Det er tungt, det er seigt, men samtidig så melodiøst og knalltåft! Med bekreftelsen av Monster Magnet føler jeg virkelig årets Buktaprogram begynner å ta form! Sier en utrolig fornøyd festivalsjef Robert Dyrnes.