I samarbeid med Spellemann deles for første gang stipendet “Årets innovatør” ut, og vinneren er Lars Vaular.

Stipendet skal gå til en norsk artist som i løpet av 2010 har utnyttet de uendelige mulighetene den nye teknologien åpner for til å kommunisere med publikum på en kreativ, nyskapende og inspirerende måte.

Jurygruppen har etter nøye overveielse blitt enige om att vinneren er Lars Vaular.

“Jeg har alltid brukt internett til å spre musikken min og kommunisere med fansen med min egen personlige stemme. Siden jeg driver med rapmusikk som er en svært personlig sjanger, så er dette egentlig bare en naturlig videreføring av musikken, og publikum er takknemlig for å bli bedre kjent med meg på mine egne premisser”, sier Lars Vaular. “Rap handler mye om kommunikasjon og det gjør internett også, enten det er gjennom blogg, twitter, musikkvideoer, usb sticks, digitale covere, streaming, osv.”

Vinneren av ”Årets innovatør” tildeles et stipend på 25 000 NOK som skal brukes til å fremme kreativitet. Vinneren får også en markedsføringskampanje på Spotify til en verdi av 200 000 kroner.

“Lars Vaular har en stor lidenskap for sin musikk og finner kreative grep rundt markedsføring og distribusjon” sier Öjje Holt, nordisk sjef i Spotify.

Hør hele Helt Om Natten, Helt Om Dagen her: