Dette er rett og slett et av de tøffeste rockebanda fra USA igjennom tidene. Det er hardt og kompromissløst, samtidig som det er melodiøst og fengende. Dette er tegneserie rock på sitt beste med de flotteste klisjeene man kan hente ut fra rock n roll verdenen.

Monster Magnet ble til i herrens år 1989. Et band som skulle gå sine egne veier og blande det beste fra rockens verden. Her er det elementer fra metal, punk og stonerrock, fremført slik at tusenvis av rockekids valgte viplash og harry mustache frivillig. Debutalbumet deres ”Spine of God” i kombinasjon med en påfølgende turne med Soundgarden gjorde tidlig Monster Magnet til en ”snakkis”, og havnet høyt opp i Heavy Planets kåring ”Top 50 Of All Time”. De solgte til gull med sitt fjerde studioalbum ”Powertrip” i 1998, noe som for alvor satte fart i karrieren.

Med et så stort ego i spissen, skulle det bli vanskelig å holde på besetningen, så i løpet av 22 år er det kun Dave Wyndorf igjen fra originalbesetningen. Det har derimot ikke gått utover bandets enormt bra liveopptredener. Etter tre år stillhet med rusproblemer og rehabilitering, kom endelig deres åttende studioalbum ”Mastermind” i 2010 ut til flotte tilbakemeldinger. Et samlet pressekorps kunne skrive under på at Monster Magnet med Dave Wyndorf i spissen, slett ikke har mistet gnisten etter noen år ute på ”skråplanet”.