Hele Skandinavias popdronning, Robyn, og bergensgutta John Olav Nilsen & Gjengen skal spille en heftig dobbelkonsert under UKA i Trondheim.

– Vi er veldig glade for å lande en headliner så nærme festivalstart. Dobbelkonserten med John Olav Nilsen & Gjengen gjør at 11. oktober føres opp som en av de store kveldene under UKA-11, forteller UKAsjef Tore Lie Falkenberg.

Historien om Robyn er historien om suksess. Stockholmsjenta slo gjennom som 16-åring, og tok hele verden med storm med debutplata “Robyn Is Here” og hiten “Do You Really Want Me” fra 1995. Siden da har den spede jenta med den tøffe attituden bare vokst seg større, klokere, sterkere og bedre.

Hennes tredje album, “Robyn”, fra 2005 bar vitne om at artisten var i ferd med å finne seg selv i en original, tøff og fengende - men samtidig sårbar - elektropop. Karrierens foreløpige topp kom med hennes “Body Talk”-trilogi fra 2010, som fikk både anmeldere og lyttere til å applaudere høylydt. “Robyn Good” (Nordlys, 6) “Rått, Robyn!” (Stavanger Aftenblad, 6) og “Hadde Robyn maur i tightsen, eller” (Dagbladet, 6) var noen av konsertanmeldelsene man kunne lese.

John Olav Nilsen & Gjengen fikk sitt definitive gjennombrudd med låten “Valiumvalsen” i 2009. Braksuksessen fulgte tett opp med debutplata “For sant til å være godt”, der de var med på å starte trenden blant norske band om å synge på morsmålet. Platen fikk toppkarakterer over hele bordet, og det har blitt trukket paralleller til band som The Cure, The Clash og Pete Doherty. Tidligere i år kom bandet ut med sin andre plate, “Det nærmeste du kommer”, som også har høstet gode lovord.

– Vi har jobbet en stund med denne bookingen, men den ble dessverre ikke klar til programslipp. Nå er vi stolte og glade over å kunne presentere to store skandinaviske artister på en og samme kveld. Med dette siste tilskuddet kan vi trygt si at årets line-up er meget sterk, sier kultursjef i UKA-11, Eirik Frøyland Rime.

Robyn og John Olav Nilsen & Gjengen er begge artister som er kjente for å gi alt på scenen, og det er ingen tvil om at det ligger an til en legendarisk kveld i Dødens Dal 11. oktober.

Billetter er tilgjengelig på UKA.no fra torsdag 29. september klokken 11.00.