Søndag 17. juni spiller Lars Winnerbäck sin eneste konsert på Østlandet i 2012. Det gjør han på Norwegian Wood i Oslo.

I Sverige har Lars Winnerbäck lenge vært noe av det største og viktigste de har hatt. Med albumene ”Tänk Om Jag Ångrar Mig, Och Sen Ångrar Mig Igen” og ”Over Grensen – Det Beste 1996-2009” (begge 2009), tok han steget opp i eliteserien i Norge også. Platene nådde 6.- og 3. plass på VG-listen, og lå der i henholdsvis åtte og 23 (!) uker. Tre utsolgte kvelder på rad på Sentrum Scene i september i år, viser også hvilken posisjon Winnerbäck har opparbeidet seg i Norge.

Ærlige, inderlige og sterkt poetiske tekster, kombinert med mektige melodier har gjort Lars Winnerbäck til hele Nordens rockepoet. Winnerbäck synger om tap, lengsel, og hverdagens uendelige mystikk. Han betrakter og formidler livets berg-og-dalbaner med poetens blikk, og avleverer det med en sjelden troverdighet og et stort, blottlagt hjerte. Dette gjør at selv hans roligste musikalske øyeblikk inneholder en unik og magisk rocke-kraft.

Carl Michael Bellman, Evert Taube, Cornelis Vreeswijk og Ulf Lundell utgjorde lenge Sveriges ”fire store”. Siden Lars Winnerbäck fikk sitt store gjennombrudd i hjemlandet rundt årtusenskiftet, snakker svenskene nå om de ”FEM STORE”, skriver Norweigan Wood i pressemeldingen.

Billetter til Lars Winnerbäck, søndag 17. juni, er i salg fra lørdag 5. november kl. 10.00