I dag slapp den danske festivalen sin første headliner for neste år, og øverst på plakaten finner man den islandske stjernen Björk. Forrige gang hun besøkte festivalen var i 2007, det året det føltes ut som det aldri sluttet å regne. Tidligere i høst ga Björk ut platen Biophilia, som blant annet fikk 8/10 her på Musikknyheter.no.

Tidligere i uken ble det også kjent at med stor sannsynlighet så vil Bruce Springsteen ta turen til Roskilde neste år. På sin egen turnéliste står festivalen oppført, men dette er dog ikke bekreftet av festivalen selv, så her kan man ikke være helt sikker før et offisielt slipp fra festivalen finner sted.

Festivalen vil i tillegg slippe nye artister via musikk-quizer på sin egen nettside, og billetter til festivalen er i salg fra 1. desember.

Her er hva festivalen selv skriver om dagens slipp:
BJÖRK (ISL) kombinerer som få den brede appel med det kunstnerisk excentriske. Hun er på én gang musikalsk troldkvinde med Islands lavastrømme i årerne, ikonisk popstjerne og elektronisk legebarn. De sidste 18 år har hvert nyt album fra den lille islænding været et modigt skridt i en ny retning, og Roskilde Festival har været en af de faste stationer på hendes musikalske rejser. Koncerten på Roskilde Festival bliver eneste chance for at opleve Björk i Danmark til sommer.

Evigt nyskabende
Hun er indbegrebet af den moderne musiker, evigt nyskabende og totalt flerdimensionel i måden hun bruger optræden, teknologi, mode, video og kunst til at komplementere sin musik. Björks albumprojekter består altid af flere elementer, men hendes ottende album Biophilia – udgivet i oktober i år – er hendes mest tværdisciplinære projekt til dato. Et studiealbum, apps for hver sang, en hjemmeside, speciallavede instrumenter, livekoncerter og workshops er alle dele af denne vidtrækkende multimedieoplevelse. Björk har samarbejdet med app-udviklere, videnskabsmænd, skribenter, opfindere, musikere og instrumentmagere om at skabe en unik udforskning af universet og dets fysiske kræfter.

Succesfuld på alle fronter
Siden udgivelsen af hendes første album Debut fra 1993 har Björk globalt solgt over 20 millioner albums. Hun har høstet omfattende kritisk anerkendelse og dertil vundet 4 Brit Awards, 4 MTV Video Music Awards og i 2010 the Polar Music Prize med henvisning til hendes ”dybt personlige musik og lyrik, hendes præcise arrangementer og unikke stemme”.

Roskilde Festival er stolt over at have denne superstjerne tilbage på plakaten for første gang siden 2007.


Les mer på Roskilde-festival.dk