Øyafestivalen har fått mange nye artister for neste års festival bekreftet og vil i den anledningen slippe nye navn hver dag denne uken. Først ut er amerikanske Azealia Banks, og under kan du lese hva festivalen selv skriver om henne.

Azealia Banks
Planetens kuleste person anno 2011, og dermed også et av navnene det knyttes aller størst forventning til for 2012, er en 20 år gammel musikalelsker og rapper-skråstrek-sanger fra Harlem. Rappkjeften Azealia Banks gikk nylig helt til topps på NMEs like tåpelige som morsomme Cool List, hvor hun tronet over blant andre den evigkule veteranen Jarvis Cocker og den kontroversielle kometen Lana Del Rey.

Banks, som har spilt i Off-Broadway-stykker fra hun var bare barnet, fikk først musikkpressens oppmerksomhet da hun 17 år gammel la rødmefremkallende, frekke tekstlinjer over en remix av Ladytrons Seventeen. I fjor kom først en fin freestyle i en Nike-reklame og The Fader-favoritten L8R, før hun demonstrerte at hun er en minst like god vokalist som rapper med en følelsesladet tolkning av Interpols Slow Hands. Det er imidlertid årets banger 212, med rim så "voksne" at vi håper mora hennes ikke har hørt dem, som har ført til at et endelig gjennombrudd både er nært forestående og uunngåelig. Snakk om fengende låt! Og for en video!

Om ikke lenge flytter Azealia Banks til London for å ferdigstille et debutalbum med produsenten Paul Epworth (Florence And The Machine, Adele), og for å spille mer enn et dusin etterlengtede konserter i Storbritannia. ”Alle” ville se henne da hun gjorde en eksklusiv opptreden under CMJ i New York tidligere i høst. Øyas utsendte kom inn til slutt, og ble så overbevist av det korte og konsise settet at vi sporenstreks startet arbeidet med å hente henne til Oslo i august. Det er en glede å melde at Azealia Banks kommer til Øyafestivalen!


Se videoen til 212


Azealia Banks