Vidar Vang sitt nye album, Sidewalk Silhouettes, slippes 3. februar, og Musikknyheter.no byr på en eksklusiv forhåndslytting av tre nye låter fra albumet.

Utgangspunktet for Sidewalk Silhouettes er Vidar og hans Gibson Heritage-kassegitar. Men dette høres ikke ut som et tradisjonelt, akustisk singer/songwriter-album. Produsent, Cato Thomassen, har funnet nye innfallsvinkler til Vidars musikk, og steel-gitar, fele og munnspill er byttet ut med synther, trommemaskiner … og flere synther. "Cinematisk" har vært et stikkord i studio.

- Etter å ha gitt ut fire album med bandformat i ryggen, var tiden inne for å gjøre noe nytt, i alle fall på plate. Det akustiske formatet har nemlig vært en sentral del av liveuttrykket mitt hele veien. Akustiske, sparsommelige versjoner av sangene mine har helt siden Rodeo eksistert side om side med bandversjonene. Nå har jeg også dokumentert dette uttrykket på plate, og det føles riktig og viktig på dette tidspunktet i karrieren min. Jeg har også tatt tak i mer eksperimentelle idèer som ikke har blitt viet sentral plass i forbindelse med tidligere innspillinger. Platen var lett, naturlig og jævlig artig å spille inn, forteller Vidar til Musikknyheter.no

Vidar Vang - Sidewalk Silhouettes (Forhåndslytt) by musikknyheter

Kommende konserter:

1. feb Lofoten Kulturhus, Svolvær
2. feb Sinus, Bodø
3. feb Bastard, Tromsø
4. feb Redrum, Hammerfest
18. feb Fot, Leknes
29. feb Familien, Trondheim
2. mars Crossroad, Oslo
30. mars Rock mot rus, Andenes

Flere datoer kommer.