Begge er gode representanter for den nye generasjonen av Nordnorske poeter og låtskrivere, med både sjarm og utstråling som passer perfekt for en herlig sommerdag i Telegrafbukta. Æ blir under årets Bukta å presentere det beste fra sine siste utgivelser, mens Moddi gir oss en smaksprøve på hva som vil komme på neste album – et par uker før han går i studio…

Moddi
Med lusekofte og bustete krøller, utgjør Pål «Moddi» Knutsen en sjeldent og annerledes innslag i norsk musikkbransje. Han har latt seg inspirere av mennesker, steder og situasjoner og føler at han har hører mer hjemme ute i den store verden, enn i den lille bygden han kommer ifra.
Debutalbumet Floriography, ble spilt inn i Reykjavik med produsent Valgeir Sigurdsson som blant annet har jobbet med Bjørk, Bonnie ’Prince’ Billy og Bertine Zetlitz. Allerede i 2007 ble trekkspill-låten Rubbles kåret til Ukas Urørt på P3, og han gjorde sterke og stødige konserter på Øya og også Bylarm. I tillegg var han med som oppvarmingsband for Angus & Julia Stone i slutten av 2010. 

Æ
Æ for Erling (Riibe Ramskjell) en tekstforfatter og musiker fra Saltdal i Nordland. Mannen har drevet med musikk så lenge han kan huske, og beskriver seg selv som en Kari Bremnes på steroider; En mørk, utagerende visesan med feminine trekk. Språkdrakten er et slags sønderslått og skittenpoetisk nordlandsk, med akustiske instrumenter som drar størstedelen av det musikalske lasset. Soloprosjektet Æ startet opp i 2008, og siden da har han gitt ut fire album. Hans seneste album med det noe spesielle navnet Udyrbarmark: Alfatalismanisk/Omegalomantras fikk flotte kritikker i norsk media. 
Æ har tidligere opptrådd på en rekke festivaler, i tillegg til å turnere store deler av Europa sammen med sin venn, Stefan Sundstrøm. Æ forteller selv at ventetiden frem mot Buktafestivalen kommer til å være særdeles produktiv. Med en engelskspråklig plateutgivelse, innspilling av ny norskspråklig skive og en hel rekke konserter på gang, er det bare å glede seg.

Både Æ og Moddi er begge på mange måter både egenrådige og annerledes i den norske musikkbransjen. De gjør ting på sin måte og i sitt tempo. Begge har ekstreme talenter og skriver låter langt mer profilerte artister kan misunne dem! Bukta er stolt over å presentere du av landsdelens mest talentfulle musikere, sier en meget fornøyd festivalsjef Robert Dyrnes.

Tidligere bekreftet til Buktafestivalen:
THE CARDIGANS (se), LARS WINNERBÄCK (se), WOLFMOTHER (aus), THIN LIZZY (ir/uk), LISSIE (us), THE JAYHAWKS (us), SIVERT HØYEM, DANIEL NORGREN (se), GRAVEYARD (se), STEIN TORLEIF BJELLA, VIDAR VANG, THE BURNING HELL (can), SHE KEEPS BEES (us),  THE REAL MCKENZIES (can), MINING IN YUKON