The Considerate Lovers
The Considerate Lovers er trofaste leverandører av herlige ingredienser som hjerteskjærende rock’n’roll, skitten blues og sjelfull soul. I tillegg skriver vokalist Henry Johnsen dønnsolide låter om alt fra trøblete kjærlighetsliv, hverdagsfyll til det mer obskure som spøkelser og djevelen og har tydelig latt seg inspirere av band som The Reigning Sound og The Gun Club.
Gjengen slapp nettopp deres andre studioalbum Young & True til gode tall på terningen fra musikkmedia, og seiler virkelig i medvind for tiden med konserter både i nord og sør. Bandet så dagens lys allerede i 2004, og har siden da rukket å vinne den lokale delfinalen av Zoom Urørt, gjeste en rekke festivaler som Aronnesrocken og Parkenfestivalen, og i tillegg gi ut debutskiva The End i 2008.

Los Explosivos
Mexicansk garasjepunk må bare oppleves, og det er ikke ofte man kommer over et så tøft band som Los Explosivos. Gjengen fører garasjerockfanen videre med de nødvendige ingredienser som høyfrekvente primalskrik og skitne riff. En hyllest til rock’n’rollens helter som The Sonics, Chuck Berry og The Wailers resulterer i et «garasjerockvulkanutbrudd» av dimensjoner!
Plateselskapet Get Hip Records fikk først øynene opp for gjengen da de varmet opp for The Cynics i Mexico City for noen år tilbake. De ble umiddelbart signert og plateinnspilling av Primeras Grabaciones lå for tur. Los Explosivos har i ettertid turnert en rekke store festivaler og mindre rockebuler rundt om i Europa, og har delt scene med band som Man or Astroman! og The Mummies.


Endelig er årets program i boks! Vi er meget godt fornøyd med både bredden og dybden i årets program. Spesielt morsomt er det å  for første gang presentere et herlig rockeband fra mellom-Amerika, nemlig kruttpakka med Mexikanske Los Explosivos! I tillegg har vi også fått en av Tromsøs beste låtskrivere i Henry Johnsen og hans The Considerate Lovers til å spille en eksklusiv og tilnærmet akustisk konsert under årets Bukta, sier en meget fornøyd festivalsjef Robert Dyrnes




Her finner du det komplette programmet